Region

Novopazarac i Crnogorac prijetili Vučiću, Stefanoviću i Šešelju

Ilustracija

Novopazarska policija uhapsila je A.R. (28) iz tog grada zbog sumnje da je uputio prijetnje ubistvom Aleksandru Vučiću, Nebojši Stefanoviću i Vojislavu Šešelju, dok je zbog prijetnji predsjedniku Aleksandru Vučiću i ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću u Beogradu uhapšen Bozidar Filipović (53), porijeklom iz Crne Gore.

On je javnosti poznat od septembra 2017. kada je iz revolta prema parking servisu zapalio svoj džip “porše kajen”.

Filipović je uhapšen na jednom novobeogradskom splavu, a sud mu je odredio pritvor do 30 dana da ne bi u kratkom periodu ponovio krivično djelo, saznaje Tanjug.

Na teret mu se stavlja krivično djelo ugrožavanja sigurnosti, za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Kako saznaje Tanjug, Filipović je na splavu pravio probleme i pretio da će ubiti Vučića i Stefanovića, nakon čega je prijavljen policiji.

Po dolasku policije ponovio je prijetnje u prisustvu nekoliko policajaca.

Filipović je krajem septembra prošle godine spalio svoj skupoceni “porše kajen”.

Za medije je rekao da je to učinio iz revolta prema “Parking servisu” i aktuelnoj vlasti koja ga, navodno, pritiska i uništava, ali i zbog toga što je ponovo odbijen za srpsko državljanstvo i ne može da investira svoj milionski kapital.

Prema nezvaničnim saznanjima srpsih medija A.R. je tokom noći pozvao policiju u Beogradu i zaprijetio da će ubiti Vučića, Stefanovića i Šešelja, nakon čega su oni obavijestili Policijsku upravu u Novom Pazaru.

Par sati nakon toga, novopazarska policija je uhapsila A.R. i pretresla njegovu porodičnu kuću u naselju Hadžet, ali tom prilikom nije pronašla nikakvo oružje.

Uhapšeni A.R. je na saslušanju negirao da je uputio prijetnje Vučiću, Stefanoviću i Šešelju, braneći se da je tokom poziva izrazio nezadovoljstvo odnosom državnog vrha prema Novom Pazaru i žiteljima tog grada.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, A.R. je određen pritvor do 48 sati.

2 Komentara na "Novopazarac i Crnogorac prijetili Vučiću, Stefanoviću i Šešelju"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend