Region

Obustavlja se potraga za tijelom male Danke u ovom obimu, istražitelji planiraju nešto drugo

Foto: Dnevnik.hr

U Borskom okrugu se i danas, deseti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za tijelom djevojčice, piše Blic.

Tokom jučerašnjeg dana pretraženo je korito Zlotske rijeke i to od sela Zlot ka mjestu Sumrakovac, kao i rezervoari za vodu.

Nastaviti na drugačiji način

Razlog zašto se pregledaju cistijerne i rezervoari je što su obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke radili u JKP “Vodovod” i što odlično znaju raspored tih rezervoara, a zbog posla su ih obilazili redovno i znaju sva skrovita mjesta, pa je sada fokus potrage na tome.

Intenzitet potrage opada i u ovom obimu bi, prema nekim nezvaničnim informacijama, mogla da bude obustavljena tokom sjutrašnjeg dana, ali će se nastaviti na drugačiji način.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora od utorka pregledaju okolinu kuće jednog od osumnjičenih D. D. u selu Zlot. Pretražen je i Lazarev kanjon, kao i jama iznad kanjona duboka 70 metara.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek kola i odnijeli na deponiju.

Krivično djelo teško ubistvo

Na teret im se stavlja krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu. D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana. Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D., otac i brat osumnjičenog D.D., zbog sumnje da su mu pomogli da premjesti tijelo devojčice na za sada nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana.

U međuvremenu je direktor JP “Vodovod” u Boru podnio ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
MirkoMarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Nijesu ih ispitivalo pravilno. Da jesu, pričali bi i što treba i što ne treba. Glupe evropske metode saslušanja. Evropske zakone kao da pišu kriminalci.

Mirko
Gost
Mirko

A možda su ih baš ispitali pravilno, pa su ispričali što nije? Lako je komentarisati, a ne znati ništa. Neka murija radi svoj posao.

Send this to a friend