Region

Od Vučića se nije čulo ono što se očekivalo

Zoran Panović

Novinar Danasa Zoran Panović rekao je da se od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici nije čulo ono što se očekivalo. On je naveo, gostujući na Prvoj televiziji, da je izostalo da se čuje šta je “razgraničenje”.

<<<Vučić: Ne pada mi na pamet da priznam Kosovo, nismo ni blizu rješenja<<<

Na navode pojedinih medija da je ovo bio “Vučićev Gazimestan”, Panović ističe da nije Gazimestan i dodaje:”Da je Slobodan Milošević održao ovakav govor daleko bi bilo bolje svima nama”.

“Osjećalo se da će nešto biti konkretno, toga nije bilo. Ali ako tražimo nešto dobro u ovom govoru, to je onda možda ta antigazimestanka retorika. Bilo je na primjer i primjetno odsustvo crkvene ikonografije, nije bilo crkvenih ljudi, obilježja. Meni je ovaj govor ličio na kombinaciju govora Vuka Draškovića i Čedomira Jovanovića”, naveo je Panović.

Kako kaže, tenzije sa albanske strane “nisu bezveze”.

“Za razliku od nekih drugih vremena imamo tu dilemu šta se dešava sa američkom pozicijom i čiji su Amerikanci u ovoj priči. Kad pogledamo od marta kad je Džon Bolton imenovan za savjetnika za nacionalnu bezbjednost ponestala je podrška SAD albanskoj strani”, rekao je on.

8 Komentara na "Od Vučića se nije čulo ono što se očekivalo"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend