Region

Oglasila se i Britanija: Ne za promjenu granice Srbije i Kosova, da za priznanje

ilustracija

Velika Britanija saopštila je da je protiv promjena granica na Balkanu i da bi Srbija i Kosovo trebalo da riješe problem uzajamnim priznanjem.

Portparol britanskog ministarstva spoljnih poslova rekao je juče da je “normalizacija odnosa Srbije i Kosova ključna za bezbjednost, stabilnost i napredak ove zemlje i šireg regiona”, prenio je portal Politiko.

“Ova vlada vjeruje da bi to trebalo da bude osnova priznavanja nezavisnih suverenih država u okviru njihovih trenutnih granica”, rekao je portparol britanskog ministarstva spoljnih poslova.

Promjeni granice između Srbije i Kosova ranije ovog mjeseca više puta se usprotivila njemačka kancelarka Angela Merkel, ali je ove nedjelje istupila manje izričito po tom pitanju, navodeći da podržava sve razgovore koji vode ka normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, ali da teritorijalni integritet ima bitnu težinu.

<<<Marković i Merkel: Nema promjena granica na Balkanu<<<

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton rekao je prošle nedjelje da SAD ne isključuju teritorijalne korekcije između Srbije i Kosova, poslije čega je Evropska komisija saopštila da Beogradu i Prištini treba dati prostor da se dogovore o sadržaju sporazuma o normalizaciji odnosa.

8 Komentara na "Oglasila se i Britanija: Ne za promjenu granice Srbije i Kosova, da za priznanje"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend