Region

Optužnica protiv banjalučkih policajaca u slučaju smrti Davida Dragičevića

Okružno javno tužilaštvo iz Banjaluke podiglo je optužnicu protiv dva službenika Policijske uprave tog grada zbog sprječavanja dokazivanja krivičnog djela. Riječ je o policajcima koji su radili na istrazi u slučaju stradanja mladića Davida Dragičevića.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Podignuta je zbog sumnje da su policajci “izgubili” donji veš pokojnog mladića, a koji bi mogao da posluži kao dokaz u ovom slučaju.

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, prije nekoliko dana je najavio da očekuje hapšenje dvije osobe, koje su umiješane u prikrivanje dokaza ubistva njegovog sina.

On je više puta ponovio da je donji veš njegovog sina, kojeg nema u dokazima poslije pronalaska Davidovog tijela, jedan od ključnih dokaza da je mladić otet i silovan, a na kraju ubijen.

Iz Međunarodnog advokatskog tima koji zastupa porodicu ubijenog Davida Dragičevića prije nekoliko dana je potvrđeno da će naredne sedmice biti podignuta optužnica protiv dvojice pripadnika MUP-a Republike Srpske i to zbog propusta u istrazi.

“To je pomak napred, jer su u izjavama ta dva službenika davala kontradiktorne izjave, pa se može naslutiti da je neko najvjerovatnije iznad njih naredio da se ukloni taj trag”, rekao je tada advokat Duško Tomić.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nađeno je 24. marta na ušću rječice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel. Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS. Od 26. marta se na Trgu Krajine svake večeri održavaju skupovi “Pravda za Davida”, na kojima se traži otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend