Region

Osmani: Srbija ne može ni da sanja da bude dio NATO-a, ona i dalje spava na masovnim grobnicama

Vjosa Osmani, Foto: EPA-EFE

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani tvrdi da Srbija ne može ni da sanja da bude dio NATO-a jer, kako kaže, “Srbija i dalje spava na masovnim grobnicama”.

Nakon što je ambasador SAD-a u Srbiji Christopher Hill izjavio da je Srbija mnogo bliža NATO-u nego Kosovo, oglasila se i Osmani s vrlo oštrom porukom rekavši da svako ko Srbiju smatra državom koja je bliska NATO-u, ne samo da vrijeđa svaku državu koja preduzima konkretne korake ka članstvu u NATO-u, već da “vrijeđa i žrtve Miloševićevog režima”.

“Postoji samo jedna država koja je dalje od NATO-a od Srbije, a to je Putinova Rusija. Država poput Srbije koja je konstantno kršila glavne vrijednosti na kojima stoji NATO ne može ni sanjati da jednog dana bude dio NATO-a”, kazala je Osmani, prenosi portal Klix.

U svojim reakcijama spominje da je Srbija država koja je “prije nekoliko mjeseci izvršila čin agresije na Kosovo, stalno pokušava da uništi Bosnu i Hercegovinu iznutra, a isto radi i sa Crnom Gorom”.

“To znači da Srbija preduzima konkretne i nasilne akcije smatrajući okolne države privremenim, a ne trajnim državama koje mi zapravo jesmo. Srbija je zemlja koja se nikada nije suočila sa genocidnom prošlošću. Država koja je počinila genocid, zemlja koja je počinila zločine protiv čovječnosti i zemlja koja je počinila ratne zločine i još uvijek spava nad masovnim grobnicama”, poručila je Osmani, prenosi Klan Kosova.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
VasojevkaEbabilAnaTitogradCommentator
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasojevka
Gost
Vasojevka

Istina zna da boli. U svojim komentarima nikoga, nikada nisam uvredila. Ne objavljivanjem istih pokazujete nekorektnost . Vaše pravo. Meni puno govori. U svakom slučaju hvala.

Ebabil
Gost
Ebabil

Prava istina,nazalost.

Ana
Gost
Ana

In👍👍👍👍

Titograd
Gost
Titograd

Bravo gospođo, da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Commentator
Gost
Commentator

Eto tako…

Crni panter
Gost
Crni panter

Bravo gospodjo Osmani. Gdin Hill je još jednom potvrdio da radi za gdina Vucica iz kojih razloga saznace se jednog dana.

Send this to a friend