Region

Otvoreno pismo generalnog direktora HRT-a: Izloženi smo političkom pritisku i orkestriranim napadima

Hrvatska radiotelevizija (HRT) kao javni medijski servis trenutno je, zbog tužbi koje su podignute u svrhu zaštite i časti i ugleda HRT-a, izložena političkom pritisku i orkestriranim napadima, stoji u otvorenom pismu koje je danas uputio generalni direktor HRT-a Kazimir Bačić, prenose agencije.

Bačić ističe da je “HRT šokiran optužbama za cenzuru obzirom da u svim segmentima svoga rada poštuje pravila struke, objektivno i uravnoteženo izvještava o događajima, te je otvoren za sve društvene grupe, udruženja i političke opcije”.

HRT ne želi da bude sredstvo dnevno političkih sporova i predizbornih kampanja bilo koje političke orijentacije, poručuje Bačić u pismu upućenom hrvatskoj javnosti, Saboru, vladi i medijima.

Izvjavio je i kako je HRT, u skladu sa zaključcima skupštinskog Odbora za informisanje, informatizaciju i medije, pokrenuo postupke mirenja s tuženim izdavačima.

Naglašavamo da Hrvatska radiotelevizija poslove obavlja profesionalno i transparentno, u skladu s Zakonom o HRT-u i Ugovoru s Vladom RH, te profesionalnim smjernicama EBU-a, čija je članica, stoji u pismu Bačića.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
bob
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bob
Gost
bob

Ovaj mora da je rodjo naseg Sundica!

Send this to a friend