Region

Pacoli ne smije u Banjaluku zbog Dodikovih prijetnji

Pacoli

Kosovski ministar vanjskih poslova Bedžet Pacoli otkazao je učešće na sastanku šefova diplomatija Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi SEECP, koji je zakazan za srijedu u Banjaluci, nakon što mu je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio da nije dobrodošao.

BiH trenutno predsjedava ovom inicijativom, pa je ministar vanjskih poslova Igor Crnadak svoje kolege iz regiona pozvao na neformalni sastanak u Banjaluci 5. septembra, kako bi se razgovaralo o daljoj saradnji.

Pacoli je odustajanje od dolaska u Banjaluku objavio na svom Tviter nalogu, poručivši da su Dodik i njegovo bahato ponašanje razlog za zabrinutost svih.

“Zbog prijetnji koje je meni i mom predstavništvu uputio predsjednik RS Milorad Dodik, uprkos pozivnici ministra vanjskih poslova BiH Igora Crndaka, otkazao sam učešće na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica SEECP-a u Banjaluci. Dodik predstavlja razlog za zabrinutost svih na zapadnom Balkanu”, naveo je Pacoli.

<<<Dodik: Pacoli nije dobrodošao, nijedna mu vrata nećemo otvoriti<<<

Dodik je juče izjavio da Pacoli “nije dobrodošao” u Banjaluku i da mu vrata nijedne institucije Republike Srpske neće biti otvorena, nazvao ga je ministrom “lažne države” i ocijenio da je njegova posjeta provokacija.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend