Region

Palma ne zamjera Bandiću: Želim mu sve najbolje

Dragan Marković Palma

Dragan Marković Palma, predsjednik Jedinstvene Srbije, poslanik i predsjednik skupštine Jagodine, kaže da ne zamjera gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću što je morao da se izvinjava zbog njegovog boravka u Zagrebu, jer je, kako navodi, trpio veliki pritisak.

<<<Bandić se izvinio: Nisam znao da je Palma Arkanov prijatelj<<<

Marković u saopštenju povodom “histerije u hrvatskim medijima”, podsjeća da je u Zagrebu bio na poziv Bandića, te ponavlja da je tema njihovog sastanka bila budućnost, a ne prošlost.

“Nije bila tema ko je čiji prijatelj, ko sa sa kim sastajao i ko je sa kim pio kafu u prošlosti. Nažalost, postoje političari koji svoju političku popularnost zasnivaju na prošlom vremenu, koje je bilo teško i za srpski i za hrvatski narod. Siguran sam da se većina običnih ljudi u Hrvatskoj ne slaže sa militantnim porukama koje često šalju pojedini hrvatski političari”, naveo je Marković, primijetivši da je od svega što se našlo o njemu hrvatskim medijima 99 izmišljotina, dok je: “Tačno samo da se zovem Dragan Marković Palma”.

Prebacuju mu, kaže, što je bio u Arkanovoj stranci, što je poznavao Arkana i što je u Jagodini primio 75 penzionisanih generala i admirala.

“To bi bilo isto kao kada bih ja zamjerio Bandiću što je Antu Gotovinu proglasio počasnim građaninom Zagreba. Budućnost dviju država, Srbije i Hrvatske, nije stalni napad hrvatskih političara na Srbiju, već međusobni razgovori i poštovanje, baš kao što to radi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić“, poručio je Marković, podsjetivši da je Hrvatska članica Evropske unije, a da uzor, u smislu okretanja prema budućnosti a ne vraćanje na prošlost, treba da joj budu Njemačka i Francuska.

Bandiću, kako je poručio, kao jednom od najboljih gradonačelnika u Evropi, želi sve najbolje u daljem radu.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend