Region

Palmer i Vučić o NATO-u: Bitna je budućnost

Foto: N1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da nije postojao dovoljan razlog za NATO agresiju, “iako nijesu ni oni bili anđeli”.

Na konferenciji za novinare poslije sastanka sa američkim diplomatom Metjuom Palmerom, on je istakao da ako građani Srbije misle da treba ići u budućnost uz loše odnose sa SAD, da treba da nađu novog predsjednika.

Navodeći da je NATO agresija uništila mnogo ljudskih života i ekonomsku i političku infrastrukturu Srbije u smislu odnosa prema Zapadu decenijama kasnije, Vučić je rekao da je srpski narod platio cijenu koju nije zaslužio.

“Neodbranjiva je pozicija NATO od prije 20 godina. Nije postojao dovoljan razlog za agresiju, ali se nadam da će za 10 godina ljudi koji su u tome učestvovali sagledati sve iz ugla prava jednog malog naroda na postojanje i život”, naveo je Vučić .

Po Vučićevim riječima, Srbija mora da nauči da poštuje svoju prošlost, ali više od svega budućnost svoje djece.

“Naše je da ne zaboravljamo stvari, ali i da je ono što će se dogoditi uvek važnije od onog što je bilo. Moramo da se skoncentrišemo na budućnost, a naša budućnost treba da bude u dobrim odnosima sa SAD i daću sve od sebe da takve odnose gradimo”, kazao je Vučić.

Upitan o NATO bombardovanju, američki zvaničnik je imao drugačiji odgovor. On je rekao sa SAD shvataju koliko je osjetljivo pitanje “NATO intervencije na Kosovu za građane Srbije”.

“Naravno, nama je jako žao zbog gubitaka života, ali takva je odluka donijeta. Umjesto da stalno gledamo unazad, treba da ohrabrimo sve da gledaju naprijed i da je za građane Srbije i građane Kosova važno da se usmjere na evropsku budućnost za obje zemlje. Treba da priznamo kakvu cenu je platio narod na obje strane zbog te operacije i da se okrenemo boljoj budućnosti”, dodao je on.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
ИЗАЂИ МАЛА😆😆Kapetan RicudisWojwoda od netaMrgudMrgud
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kapetan Ricudis
Gost
Kapetan Ricudis

Poceo je da muti ovaj Vucic,mislim da mu je vrijeme da ide sa fotelje…

Wojwoda od neta
Gost
Wojwoda od neta

Cudi me da nema -CrnogorciSuSrbi- da prokomentarise ove akrobacije njegovog voljenog politicara, njegovog lidera. Ipak mu je to zemljak iz Bosne.

Mrgud
Gost
Mrgud

Bravo Vučiću,Tumbakoviću i igračima zabrana,a ti?De je pevaljka?

Mrgud
Gost
Mrgud

Sad će Dačić s kantri pjesmom.

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

IZDAJA

ИЗАЂИ МАЛА😆😆
Gost
ИЗАЂИ МАЛА😆😆

Е будало једна,гледај своја посла.

Send this to a friend