Region

Papa smjenjuje Bozanića?

Papa Franja smenjuje kardinala Josipa Bozanića, a novi zagrebački nadbiskup biće Dražen Kutleša, piše hrvatski nedeljnik Globus.

Vodeći politički nedeljnik u Hrvatskoj piše da je Vatikan, prema svemu sudeći, već razriješio kardinala Josipa Bozanića s dužnosti zagrebačkog nadbiskupa.

Objaviće to kad im bude odgovaralo, ali svakako do kraja godine. Pokrenut je ‘proces odlaska’ koji može završiti i Bozanićevim penzioniusanjem, jer ‘kardinali se ne smjenjuje’”, piše glavni urednik tog nedeljnika Zravko Milanović.

Najverovatniji naslednik Bozanića, dodaje, biće porečki i pulski biskup Dražen Kutleša.

Potvrdu da se zaista nešto događa na relaciji Vatikana i Kaptola dalo je i nekoliko istaknutih sveštenika koji dobro poznaju i vatikanske prilike.

Kažu, sve to još nije gotovo, ali o najavi promena u Zagrebu već se naveliko govori. “Ima samo jedan problem, a to je da kada se unaprijed neko ‘proglasi biskupom’, vatikanski vrh reaguje tako da ga ne imenuje. A kada bi se to u ovom slučaju dogodilo biskupu Kutleši koji bi trebalo da postane zagrebački nadbiskup, bila bi to nevjerovatna šteta za Crkvu. Jer, riječ je o izuzetnom čovjeku, koji se samo može poželjeti”, rekao je za Nedeljnik neimenovani visoki izvor s Kaptola.

 

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend