Region

Par iz Brazila rezervisao smještaj u Zadru, odbili ih jer ne primaju gej osobe

Radiolog iz Sao Paola Fabiano Valim poželio je ove godine sa svojim suprugom da ljetuje u Hrvatskoj te je preko popularnog portala Booking.com odlučio da rezerviše smještaj na Jadranu. No dobio je šokantan homofobni odgovor, u kojem stoji da “ne primaju gej osobe”.

“Planirali smo svoj godišnji odmor i ove godine želimo posjetiti Portugal, Hrvatsku i Grčku. U Hrvatskoj želimo posjetiti Dubrovnik, Split i Zadar”, rekao je Valim za Index.

Svidjeli su im se Apartmani Identiti u Zadru, koji su na Booking.com odlično ocijenjeni, te je Valim tamo odlučio da rezerviše smještaj za sebe i svog supruga, naglasivši da žele sobu s bračnim krevetom.

“Odbijeni ste. Ne primamo gej osobe”

“Na moje iznenađenje, kada sam rezervisao smještaj, odgovorio mi je čovjek koji iznajmljuje Tomislav Gospić i odbio nas ugostiti”, kaže Valim. “Odbijeni ste. Ne primamo gej osobe. Otkažite svoju rezervaciju”, kratko je napisao Gospić.

“Buljio sam u laptop i nisam mogao vjerovati što čitam. Bio je to homofobni napad riječima. Osjetila se agresivnost u tim riječima”, rekao je Valim i dodao kako mu je drago što u Hrvatskoj ima ljudi kojima smeta takva homofobna diskriminacija.

Napomenuo je da je zajedno sa svojim suprugom, koji je takođe ljekar, devet godina i da tako nešto još nikad kao turisti nisu doživjeli. Valim kaže da je potresen ovakvim tretmanom.

18 Komentara na "Par iz Brazila rezervisao smještaj u Zadru, odbili ih jer ne primaju gej osobe"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend