Region

Pazarac prevozio autobus pun robe, pa se zbunio kad je vidio carinike

Službenici srpske Uprave carine zaplijenili su autobus sa ogromnom količinom  sumnjive garderobe, koje je bilo za čitav šleper, saopšteno je iz te uprave.

Do zaplijene je došlo 12. maja u Subotici, a prekršaj je otkriven u autobusu novopazarskih registarskih oznaka koji je od tog grada do Subotice vozio 61-godišnji Novopazarac.

Već na prvi pogled carinici su uočili da se u autobusu nalazi mnogo crnih džakova punih robe, a s obzirom na to da ih je bio pozamašan broj, autobus je usmjeren u skladište radi detaljne kontrole.

Nakon pregleda prtljaga svega osam putnika, koliko ih je bilo, na red je došao i sam autobus. Tada su carinici vidjeli da se u srednjem i zadnjem njegovom dijelu, između sjedišta, ali i u prtljažniku nalazi hrpa crnih vreća kojih je bilo toliko da nije bilo moguće sakriti ih.

Kompletnim istovarom ove gomile džakova ustanovljeno je da se u njima nalazi ogromna količina garderobe raznih poznatih brendova za koju se sumnja da je krivotvorena.

Riječ je o nevjerovatnih skoro 32.500 komada odjeće, i to majica, farmerki, trenerki, šortseva, bermuda, helanki, čarapa i raznih drugih artikala sa potpisom adidas, najki, armani, polo i drugih brendova.

Najviše je bilo ženskih čarapa – nezamisliva hrpa od skoro 13.500 pari, zatim muških najk, adidas i tomi hilfiger – impozantnih gotovo 8.500 pari, skoro 3.000 šortseva puma, najk, napapiri, nešto više od 1.500 pari muških bermuda polo, armani, tomi hilfiger, više od 1.000 ženskih kompleta šortseva i majica najk i adidas, oko 1.000 muških kompleta trenerki najk i adidas i druge garderobe, ali ne u toliko teško zamislivim količinama.

Gepostet von Uprava carina Republike Srbije am Dienstag, 15. Mai 2018

Prema riječima vozača autobusa, on je samo prevozio robu za različite vlasnike, ali će mu ipak, pored kao brdo velikog tovara, biti zaplijenjen i autobus, jer vrijednost garderobe prelazi trećinu njegovog iznosa.

Postoji sumnja da je roba bila namjenjena prodaji na velikoj pijaci u Subotici, a s obzirom na zbunjenost i zatečenost vozača kada je vidio carinike, čini se da nije bio upućen u to da carinska kontrola ne postoji samo na graničnim prelazima.

Send this to a friend