Region

Pentagon pohvalio Makedoniju zbog prihvatanja zarobljenih džihadista

Ilustracija

Sedmorica džihadista, za koje makednoska policija tvrdi da su uhapšeni u toj državi, zarobljeni su u Siriji i izručeni Makedoniji, javljaju mediji u SAD-u. Pentagon je pozdravio odluku Skoplja da prihvati sedmoricu bivših boraca Islamske države , koje su u Siriji zarobili pobunjenici koje podržava Amerika.

Američko ministarstvo odbrane pozdravilo je odluku vlasti u Makedoniji da prihvate sedmoricu državljana te zemlje, bivših boraca Islamske države, koji su zarobljeni u Siriji.

Portparol Pentagona, Erik Pahon je rekao da ovaj potez Skoplja predstavlja prekretnicu u rješavanju globalne prijetnje terorizma, kao i da predstavlja najbolji način da se “spriječi povratak zarobljenih terorista” na ratišta u Iraku i Siriji.

Saopštenje Pentagona uslijedilo je svega dan nakon što je makedonska policija saopštila da je uhapsila sedam osoba osumnjičenih za terorizam, koja su učestvovala u ratovima u Siriji i Iraku.

“Makedonija je važan primjer za sve članice globalne koalicije za borbu protiv Islamske države… Islamska država i strani teroristi koje taj pokret regretuje, nijesu problem samo Sirije i regiona već stvar koja zahtijeva globalnu saradnju”, rekao je portparol Pentagona.

U zatvorima pobunjenika bliskih SAD, u Siriji se nalazi još 489 boraca Islamske države.

1 Komentar na "Pentagon pohvalio Makedoniju zbog prihvatanja zarobljenih džihadista"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend