Region

Plenković i Grmoja se umalo potukli zbog Srbije

Pitanje o poglavljima koje Srbija otvara ka čalnstvu u EU, a Zagreb ni ne pokušava da to blokira,  umalo nije završilo fiičkim obračunom u Saboru.

Do tuče je umalo došlo između poslanika opozicionog Mosta, Nikole Grmoje i premijera Andreja Plenkovića.

Dnevnik, 161.2019.

U Dnevniku u 19 pogledajte: – U Saboru na rubu incidenta- Radnici na jedan sat blokirali prilaze pogonima rafinerije Sisak- 15 migranata, među kojima 6 djece, spašeno od smrzavanja na području Plješevice- Nakon što je odbio Brexit, britanski parlament glasuje o povjerenju vladi

Gepostet von HRT Vijesti am Mittwoch, 16. Januar 2019

Grmoja je portalu Index ispričao da je tokom sjednice parlamenta pitao premijera o tome da Srbija otvara poglavlja a da je Hrvatska ne blokira, kao i da ministarka Marija Pejčinović Burić radi u korist Srbije ako ne saziva Komisiju koja mora da razmotri šta Srbija radi po pitanju nestalih i drugih pitanja, na šta je, kako kaže, Plenković reagovao agresivno.

“Premijer je vrlo agresivno reagovao i dobacio iz svoje klupe da sam jadan. Ja sam tražio zaštitu predsjednika sabora. Gordan Jandroković je u tom trenutku prekinuo sjednicu. HDZ-ovci su nam dobacivali. Dobacili su Ines Strenji šta je ona učinila za Hrvatsku. Ja sam rekao da je ona bila na ratištu za razliku od njega i anemičnog (Plenković). On je krenuo prema meni vrlo agresivno. Ja sam samo stajao jer nisam nikad Plenkovića vidio u tom izdanju”, rekao je Grmoja.

Prema njegovim riječima, Plenkovića, koji je krenuo prema njemu sa jasnom namerom da se fizički obračuna, zaustavili su drugi poslanici.

“Nisam prozivao nikoga na temelju nacionalnosti nego sam samo rekao da premijer ne štiti hrvatske interese”, rekao je Grmoja.

Nezavisni poslanik Bojan Glavašević objasnio je kako je izgledao incident koji se dogodio tokom rasprave o godišnjim izveštajima sa sastanka Evropskog saveta.

“Plenković je eskalirao cijelu stvar. Grmoja je prebacio da nisu blokirali Srbiju. Rekao je da su Plenković i Pejčinović Burić izdajice i da rade za srpske interese. Nazvao ga je anemičnim. Plenković je krenuo prema Grmoji. Miro Bulj ih je razdvajao”, ispričao je za Indeks Glavašević.

Plenkovićeva priča je drugačija.

“Još jednom, kad dođe izvještaj o raspravama u okviru evropskog vijeća dio zastupnika, a tu prednjače mostovci, unose teme koje s njima nisu povezane, unose govor mržnje i danas, najteže klevetničke optužbe Grmoje prema ministarki vanjskih poslova, a onda i prema meni, praktički za veleizdaju. Kad vam netko kaže da radite za interese druge države, u ovom slučaju Srbije, to je nedopustivo, time je prijeđena granica”, rekao je Plenković.

Tvrdi da je iašo da ga pita na koga je mislio za veleizdaju, ali je čovjek izašao iz skupštinske sale.

“Svjedoci smo da nekoliko mostovaca kontinuirano klevetaju, ali kad dođe do optužbe za rad u interesu druge države, za veleizdaju, to je ona granica kad možemo reći da je pređena crta, zato sam mu i rekao da su mu komentari jadni”, kazao je Plenković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
amo
Gost
amo

Hrvati-Srbi,ista roba drugo pakovanje.

teamo
Gost
teamo

A mi Crnogorci smo sasvim razliciti?? Jel to poenta tvog komentara??

Kurta
Gost
Kurta

Dje su im avioni hahaha

Postar
Gost
Postar

Bog i Hrvati

Toni bler
Gost
Toni bler

Sacuvaj me gospe hrvatske kulture

Region
Gost
Region

Hrvati

Send this to a friend