Region

Plenković o aferi ministra: Ovo je neviđeno

Plenković

O fotografijama na kojima je ministar u hrvatskoj Vladi danas je govorio i premijer Plenković.

Podsjetimo, hrvatski list Nacional objavio je fotografije na kojima je navodno ministar Tomislav Tolušić, u društvu prostitutke, kako konzumira kokain. Nacional je u tekstu naveo da je riječ o prefinjenoj fotomontaži, a da je apartman u kom su navodno smješteni akteri afere zapravo u Beogradu.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković na početku danasnje sjednice vlade ocijenio je da je, pokušaj diskreditacije ministra

Tolušića uz pomoć kompromitovanih montiranih fotografija, do sada najpodmukliji pokušaj fabrikovanja lažnih informacija. Plenković je rekao da do sada ovako nešto još nije viđeno.

“Otkrivamo nove dimenzije onih koji se bave krivičnim djelima. Čudi me što neki misle da je sve ovo dio nekog PR-a i pokušaj skretanja pažnje s nekih drugih problema. Zahvaljujem svima koji misle da smo toliko kreativni. Očekujem da će nadležna tijela otkriti ko je i zašto ovo napravio”, kazao je premijer i zahvalio hrvatskoj tajnoj službi SOA i nedjeljniku Nacional na objektivnom pristupu, prenio je portal Dnevnik.

Aktuelnu situaciju je ponovo danas komentarisao i Tolušić te poručio da će sve biti poznato kad se završe istrazne radnje. Upitan na koju bandu je mislio kada je govorio da zna koji ljude stoje iza pomenutih fotomontaža, Tolušić je rekao da će “ta banda vrlo brzo završiti u zatvoru”.

Inače, Tolušić je je juče novinarima rekao da uvoi red u svom resoru koji čisti od kriminala već dvije godine i da je, kako je rekao, “dirnuo u niz osinjih gnijezda i da mu je drago zbog toga”.

“Svi koji misle da će to moći da riješe prijetnjama, podmetanjima i medijskim pritiscima u posljednje vrijeme, to mogu da zaborave”, rekao je ministar koji očekuje da će policija i tužilaštvo zbrzo završiti svoj posao.

“Bandi koja se malo zaigrala” poručio je da se “namjerila na pogrešnog i da počnu da pakuju kofere”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Ovaj ko milo…uhvatili ga ali sve montirano..

Send this to a friend