Region

Počela izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo

Predsjednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan svečano su otvorili početak izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo.

Polaganju kamena temeljca prisustvovovali su i članovi Predsjedništva BiH, Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović.

“Ovo je nekako vraćanje duga ovom narodu, regionu, kraju. Kroz istoriju nijesu se gradile komunikacije da povežu Bosnu i Srbiju. Uvjeren sam da samo gradnja puteva omogućava ljudima prednosti da se bolje živi i sve to ne bi bilo moguće da nije bilo opredjeljenja Srbije i predsjednika Vučića da se izgradi ova važna komunikacija”, rekao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik govoreći na početku svečanosti.

“Danas smo svi zajedno svjedoci istorijskom trenutku među našim zemljama. Mogu reći da sam veoma ponosan što se danas okončava 12 važnih projekata. Početkom 2018. u Istanbulu smo održali sastanak sa dragim prijateljem Vućićem, a taj sastanak je otvorio put za realizaciju ovog projekta. Nakon toga smo uložili velike napore da bismo realizovali projekat mira na Balkanu. Most preko Save čiji temelj danas postavljamo vidimo kao most prijateljstva jer ima posebnu vrijednost za cio region. Želim da naglasim da imamo velika očekivanja od naše kompanije ‘Tašjapi’ u pogledu realizacije ovog projekta na najbolji mogući način i nadam se da će taj projekat završiti u što kraćem roku”, kazao je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Uzgradnja autoputa počinje deset mjeseci od potpisivanja komercijalnog ugovora za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju.

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionica potpisan je krajem prošle godine, a dokument su potpisali potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, v.d. direktora “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak i predsjednik turske kompanije “Tašjapi” Emrulah Turanli.

13

avatar
1000
7
6
0
 
12
Ahahahaha!!!MrgudREPUBLIKASRBSKAVelimirBaranin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ahahahaha!!!
Gost
Ahahahaha!!!

Da li na pomolu treći svjetski rat, obzurom na sile osovine Rusija, Turska i Svrbija?!

Velimir
Gost
Velimir

Super!
Jos samo da Srbi svate da nije cio svijet protiv njih I da se me zivi vise od nacionalizma!

Velimir
Gost
Velimir

Mislim najvise na ove Crnogorskee Srbe!

Pjer
Gost
Pjer

Odlicno

Jasmina
Gost
Jasmina

Svi putevi vode u Beograd. Iz Bara, iz Sarajeva, iz Banja Luke, iz Podgorice. Ipak je to glavni grad na Balkanu. Nek je sa srecom svima.

Samo kažem...
Gost
Samo kažem...

Hahahahahaha ne sprdaj se Jasmina…

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Nista nisi slagala

Mrgud
Gost
Mrgud

Đe ste sad sa komentarima?Babo Erdogan postroio velje srbe ko đake. Jeste li ga u ruku ljubili?Možda niste u ruku. Mora da mu se pevaljka Dačić nije sviđela čim ga nema da pjeva babu na uvce. Šatori ko u Slejmana veličanstvenog,a tek zastava. U sredini ito Turska.

Marko
Gost
Marko

Velji Erdogan ovo radi po nalogu Rusije, ulažu 170 000 000 u Srbiju, otvorili su 4 fabrike zaposlili ljude za izgradnju puta angažuju domaća preduzeća. Put spaja i Srbiju i Republiku Srpsku. Ali si glup da to shvatiš.

Mrgud
Gost
Mrgud

Mozgu,krv vuče. Možda ti je Erdogan rođak Razmisli,ako imaš s čim.

Baranin
Gost
Baranin

E moj Mrgude, pojede se od muke sto se Srbija spaja sa R Srpskom pa pokusavas da zadas neke niske udarce. Ne zivi u proslosti. U Srbiju ulaze mnogo drzava i imaju najveci priliv stranih investicija na Balkanu. Prosto odgovara ulagacima da ulazu u drzavu koja nije u EU a okruzena je njome i ima odlicnu infrastrukturu. polako, shvatices jednog… Više »

Psssss
Gost
Psssss

Jedna zaista lijepa vijest, pa da počnu da se grade i oni medjuljudski mostovi. Sa srecom

Gagi
Gost
Gagi

A lijepo li je kad se “slazu braca” Turci i Srbi,e Bogu fala,a vec ocima ne mogu vidjeti jedan drugog,no politika je to.

Send this to a friend