Region

Protesti građana nastavljeni u više gradova Srbije

Foto: Nova S

U Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Čačku i još nekoliko gradova u Srbiji, šesti dan za redom nastavljeni su protestni skupovi.

Građani su izašli na ulice kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo stanjem u zemlji, ali i načinom na koji se država bori protiv koronavirusa.

21.34 – Ispred prostorija SNS u Nišu nema kordona policije, a građani su vrlo glasni. Najavili su da će proći mirno pored SNS, uz povike.

21.15 – Pojedini građani iz okolnih zgrada lupaju u šerpe kada kolona prođe pored njih na protestu u Nišu.

21.05 – Aplauz i povici nedavno preminulom hirurgu Miodragu Laziću, a potom minut ćutanja za doktora koji je preminuo od korone.

20.48 – U protestnoj šetnji demonstranti uzvikuju: “Uhapsite Vučića”, “Idemo dalje”, “Lopovi, lopovi”…

20.10 – Okupljeni građani zahtijevaju da vlast odustane od uvođenja policijskog časa tokom trajanja epidemije. Zahtijeva se istinito i slobodno informisanje o stvarnim razmjerama i posljedicama zaraze koronavirusom uz demokratski nadzor; krivičnu odgovornost onih koji su dali naredbu za policijsku brutalnost na protestima 7. i 8. jula i momentalno puštanje na slobodu svih uhapšenih tokom njih.

Nešto prije 20 časova više desetina građana, među kojima najviše mladih, blokirali su saobraćaj u Ulici Nikole Pašića u Nišu u kojoj je sjedište Skupštine.

U Zrenjaninu protestanti blokiraju ulice

U Zrenjaninu je večeras počeo još jedan protest protiv vlasti. Iako se okupio manji broj učesnika, atmosfera je kao i na početku.

Najviše je prisutno mladih i studenata. Policija u blizini prati dešavanja.

Prisutnim Zrenjanincima ispred Gradske kuće obratio se Saša Nikolić riječima da građanima treba sloboda i da jedino sami mogu da mijenjaju stvari.

Govor na protestu u Nišu

Gepostet von Južne vesti am Sonntag, 12. Juli 2020

19.32 – U Novom Sadu oko tridesetak građana okupilo se na Trgu slobode.

18.55 – Počelo sporadično okupljanje građana ispred skupštine. U Pionirskom parku može se vidjeti veća grupa maskiranih mladića, u crnim majicama. Lider stranke “Pokret za preokret” Janko Veselinović dijeli policajcima papir na kome je ispisan član 113. Zakona o policiji  koji govori o tome kada, kako i u kojim situacijama se koristi službena palica. U Kosovsku ulicu stigli hameri.

18.50 – Na platou ispred Skupštine Srbije crnim sprejem ispisani su grafiti “Ostavka” i “Svi u napad”.

18.36 – Iza zgrade parlamenta raspoređena je konjica, kao i prethodnih dana i oko 10 policijskih marica.

18.23 – Ispred Skupštine Srbije trenutno se nalazi nekoliko manjih grupa građana. Ima dosta novinarskih ekipa. Ispred zgrade Predsjedništva Srbije prisutne su intervente jedinice policije.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
MikiOptimistaPiksi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miki
Gost
Miki

Srecno bilo jos samo rista i mafiju popovsku da vam posaljemo

Optimista
Gost
Optimista

Ajde, hvala bogu da se korzo vratilo u modu. Sinoć je bilo ljepota viđeti djecu i mlade kako šetaju oslobođenim ulicama.

Piksi
Gost
Piksi

A sto se desava u Bangladesu, isto me to interesuje kao i sto se desava u Srbiju!?!

Send this to a friend