Region

Poginula dva brata iz Splita: Jedan se okliznuo i pao, drugog izdalo srce

Dva brata iz Splita poginula su sinoć kod planinarskog doma na Mosoru, javlja Index.hr.

U policiji su primili dojavu o stradanju dvojice planinara oko 19.40 sati. Saopštili su kako ništa ne upućuje na krivično djelo

“Policija je obavila uviđaj na Mosoru prilikom kojeg nisu utvrđeni elementi zločina. Preminuli su 60-godišnjak i 57-godišnjak. O ovom događaju obaviješteno je Državno tužilaštvo”, saopštili su iz policije.

Prema neslužbenim informacijama, mlađi brat M. S. izašao je iz doma i uputio se prema obližnjem izvoru po vodu. Premda je riječ o iskusnom planinaru kojem je dobro bio poznat teren, okliznuo se, pao i na mjestu ostao mrtav.

Nakon što se neko vrijeme nije vratio, domar i stariji brat A. S. krenuli su da ga traže. Kad su ga našli, bratu preminulog planinara je pozlilo. Srušio se i umro, vjerovatno od srčanog udara. Pokušali su da mu pomognu, ali bez uspjeha.

Stradali planinari su braća iz Splita koja planinare cijeli život, saznaje Index.hr od Vinka Prizmića, načelnika HGSS-a. Obojica su bili zaljubljenici u planinarenje i gotovo su svakog vikenda išli na Mosor sa prijateljima. Planinu su, kažu poznanici, poznavali kao svoj džep. Stariji brat bio je član Hrvatske gorske službe spašavanja.

Tijela stradalih danas će biti prebačena u splitsku bolnicu.

Send this to a friend