Region

Pogledajte kako su migranti u BiH spasili ženu od sigurne smrti

Grupa migranata u BiH je u četvrtak spasila ženu od sigurnog utapanja tako što su je izvukli iz nabujale rijeke Kladušnice nedaleko od Velike Kladuše.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić istakao je da je policija dobila dojavu od jedne žene da je primijećeno tijelo žene kako pluta rijekom, ali da su migranti, koji su se zadesili na tom području, uspjeli da tijelo izvuku na obalu.

“Ovo je jedna lijepa priča ljudi koji možda nemaju ni smještaj na ovoj hladnoći, a neko od njih je ušao u hladnu rijeku i spasio ženu”, rekao je Šiljdedić.

Istakao je kako treba odati priznanje spasiocima koji su bili dovoljno smjeli da uđu u rijeku Kladušnicu.

U BiH je trenutno između 7000 i 9000 migranata. Najveći broj njih se nalazi u Unsko-sanskoj i Sarajevskoj županiji, nedaleko od granice sa Hrvatskom.

Veliki broj lokalnih političara u BiH želi da otjera migrante, smatrajući ih teretom i sigurnosnim problemom. Posebno je teško stanje u Unsko-sanskom kantonu, gdje veliki broj ilegalnih migranata živi na otvorenom, na temperaturama koje se noću spuštaju i do minus 15 stepeni.

Njihov smještaj i rješavanje ove humanitarne krize gotovo isključivo finansira Evropska unija, koja je do sada izdvojila 88 miliona eura.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Vule
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vule
Gost
Vule

Sve bi ih vratio odakle su došli!!!

Send this to a friend