Region

Policija nemoćna protiv bandi, nikad gora bezbjednosna situacija u Splitu

FOTO: Dalmacija danas

Bezbjednosna situacija u Splitu nikad nije bila gora, a policija je nemoćna protiv bandi, piše portal 24sata.hr.

Kako prenosi, posljednjih nekoliko nedjelja ne prođe noć, a da se u Splitu nije desio neki krvavi obračun, kao i da posljednjih nekoliko godina “prave horor scene tresu splitske ulice i unose nemir među građane”.

Kako se navodi, situacija je postala toliko ozbiljna, da se stanovništvo plaši uveče da izlazi iz kuća.

Izvor lista navodi da se u parku u centru grada okupljaju bande i da se tu diluje droga, ko i da to zna policija ali da ništa ne preduzima.

“Kaštel Lukšić posljednjih je godina raj za dilere i kamatare, a to svi znaju. Pogledajte park u centru mjesta, tamo noću ne prolaze ni najhrabriji”, govorili su mještani Splita još prije nekoliko godina.

Portal podsjeća na obračun nožem od prošle noći kada je nakon svađe povrijeđen jedan tinejdžer, kao i da je to samo posljednji u nizu okršaja u kojima je korišćeno i vatreno i hladno oružje.

Učesnici su uglavnom mlađi ljudi, a među njima ima i tinejdžera, a često se radi o okršaju kriminalaca zbog droge.

Takvi slučajevi pokazuju kako nisu u pitanju “samo” krvavi međusobni obračuni kriminalaca, nego i da za život treba strijepe svi građani Splita.

Čak i banalne svađe u saobraćaju završavaju pucnjavom.

Izvor iz splitske policije, kaže da su svjesni da situacija nikada nije bila gora, a već pogledom na stranice crne hronike postaje jasno da gradom vladaju kriminalci, mafijaške grupe i bande, piše portal.

Kako se navodi, da je problem u čitavom sistemu, dokaz je činjenica da su mnogi od napadača, a i žrtava od ranije poznate policiji.

Send this to a friend