Region

Policija uhapsila hrvatskog Eskobara koji se ranije slikao sa Grabar Kitarović i Bandićem

Među osobama koje je juče zadarska policija nakon višemjesečne kriminalističke istrage uhapsila u Zadru nalazi se i Mate Ivković, kojeg u policijskim i prijateljskim krugovima nazivaju Pablo, navodno po kolumbijskom narkodileru Pablu Eskobaru.

Osim po zloglasnom nadimku, Ivković je poznat i po povezanosti s HDZ-om, o čemu svjedoče i objave na njegovom Instagramu. Sudeći po njegovu profilu na Instagramu, može se zaključiti da je u najmanju ruku simpatizer HDZ-a, s obzirom na to da je objavio fotografiju snimljenu ispred HDZ-a, kao i slike u društvu s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, ali i Milanom Bandićem te Zdravkom Mamićem, piše Index.hr.

Prema informacijama koje posjeduje ovaj portal, često je bio viđen i u društvu bivših HDZ-ovih ministara, ali i brojnih HDZ-ovih članova.

Na jednoj od fotografija u društvu je s Josipom Bilaverom, mladom nadom HDZ-a, nekadašnjim saborskim zastupnikom i šefom Mladih HDZ, danas pomoćnikom ministra u Ministarstvu mora.

Portal objavljuje kako su pokušali saznati je li i formalno član HDZ-a, no predsjednik zadarskog ogranka ove stranke Joso Nekić im je telefonom rekao kako nema pojma ko je Mate Ivković te da im pomoći ne može, ali i ne želi s obzirom na to da su ga na telefon dobili dok je bio na sahrani.

Na kokainu bježao od policije

Ivković je, prema neslužbenim informacijama, u četvrtak kad su mu policajci došli na vrata sjeo u automobil i zaputio se prema Zagrebu, no policija ga je sustigla i zaustavila na odmorištu Zir. Kako pišu zadarski mediji, Ivković je testiran na drogu te se pokazao pozitivnim na kokain, no odbio je testiranje krvi. Protiv njega je podnesen prekršajni prijedlog za vožnju pod uticajem opijata. Zadarski list piše kako je Ivković pušten da se brani sa slobode.

Podsjetimo, zadarska policija je nakon višemjesečne kriminalističke istrage podnijela krivične prijave protiv 16 osoba u dobi od 23 do 60 godina s područja Zadra, Zagreba i Vinkovaca te sedam kompanija sa zadarskog i zagrebačkog područja zbog učestvovanja u privrednom kriminalu i organizovanom pranju novca.

Jedan od zuapšenih je i vlasnik bara gdje su nedavno redari pretukli gosta

Osim Ivkovića, među uhapšenima su i zadarski ugostitelji te četiri bivša policajca. Indexu je potvrđeno da je jedan od njih Toni Šimićev, vlasnik Hype bara, u kojem su redari nedavno pretukli gosta.

Kako saznaje Zadarski, uhapšen je i Krešimir Bušljeta, vlasnik kafića Chill Out u kojem je Darko Kovačević “Daruvarac” lani brutalno premlatio 18-godišnjakinju. Bušljeta je inače odgovorna osoba u zadarskoj kompaniji Mango.

Među uhapšenima je jedna žena i niz bivših policajaca

Osim Ivkovića, Šimićeva i Bušljete, još su uhapšenima Marko Čulina Maka i njegov sin Andrija, zatim bivši policajci Vedran Ikić, Budimir Savarin i Ivica Kapetanović te Mario Bilić, Mate Ivković, Dalibor Bakmaz, Žarko Vlahović, Franko Klarica i Domagoj Miloš, svi iz Zadra. Takođe, uhapšeni  su i Dejan Adam i Žilijen Satmari iz Vinkovaca te Irena Knego iz Zagreba.

Policija je na konferenciji za medije otkrila kako je 23-godišnji Andrija Čulina ranije prijavljivan za pokušaj silovanja. Kako je objavio Zadarski list, on je prije nekoliko godina učestvovao u brutalnom silovanju maloljetne Zadranke na plaži Kolovare te je osuđen za krivično  djelo polnog odnosa bez pristanka.

I Bilić i Ivković pušteni su da se brane sa slobode.

 

Send this to a friend