Region

Porodica Dragičević  pokrenula udruženje Pravda za Davida i svu djecu BiH

Nakon uzaludne borbe porodica tragično stradalog Davida Dragičevića iz Banja Luke pokrenula je u Beču udruženje “Pravda za Davida i svu djecu Bosne i Hercegovine” kroz koje se namjerava boriti za bolju budućnost djece u BiH animiranjem evropskih zvaničnika.

>>>Ko je bio David Dragičević zbog kojeg je cio region na nogama?<<<

Kako je kazala Davidova majka Suzana Radanović, zajedno sa svim ljudima koji ih podržavaju odlučili su se za veliki društveni pokret za svu djecu.

Glavni cilj udruženja službenog naziva “Gerechtigkeit für David und alle Kinder von Bosnien und Herzegowina”, sa sjedištem u Beču, jeste pružiti pomoć, sigurnije okruženje i bolju budućnost djeci u BiH.

“Smatramo da to možemo postići samo animiranjem EU i svijeta. Za početak cilj nam je napraviti jako udruženje te s njim nastupati prema vladama i političkim partijama EU. U planu su nam, u skorijoj budućnosti, konferencije, tribine i što veće upoznavanje EU sa našim udruženjem, to jest sa situacijom u BiH. Svi članovi imaju pravo učestvovati u radu udruženja, davati svoje sugestije i savjete”, navodi Radanović na Facebooku.

Podsjećamo, u glavnom gradu Austrije nedavno su održani i protesti “Pravda za Davida i Dženana” kojem su prisustvovali brojni Austrijanci, Njemci, Francuzi te građani BiH u dijaspori.

Send this to a friend