Region

Porodica porodilje koja je umrla od boginja krivi doktore

Članovi porodice porodilje koja je preminula u niškoj Klinici za infektivne bolesti kažu da su je ljekari pogrešno liječili, pišu Večernje novosti.

Kako navode, 21-godišnjakinja je dvije nedjelje liječena od bronhitisa i alergije, da bi “tek kada je bila na izmaku snaga dobila uput za Infektivnu kliniku“.

<<<Porodilja iz Niša preminula od malih boginja<<<

Sa druge strane, ljekari tvrde da nije bilo propusta u liječenju.

“Bio sam sa njom kod doktora, prepisivali su joj samo injekcije, davali joj ljekove, tvrdili su da ima bronhitis, a ja sam znao da je riječ o boginjama“, rekao je njen suprug.

Iz Zdravstvene stanice “Mašinska industrija“ u kojoj je liječena poručeno je da je otežavajuća okolnost bila to je pacijentkinja bila porodila, sa oslabljenim imunitetom, kao i da se zbog dojenja prepisuje drugačija terapija, za dijagnozu upale respiratornih puteva.

“Simptomi morbila mogu da se otkriju tek kada se pojave ospice, a ona ih nije imala dok je trajala inkubacija. Čim smo primijetili prve simptome posumnjali smo je na morbile i uputili je na Infektivnu kliniku. Da je bila vakcinisana, infekcija morbila se ne bi prenijela na bebu“, navodi načelnik Dragan Đorđević.

Direktor Infektivne klinike u Nišu Miodrag Burić kaže da je pacijentkinja po prijemu bila u teškom opštem stanju sa kliničkom slikom morbila.

“Vjerujem da je simptome imala dvije nedjelje prije dolaska kod nas. Uz to, riječ je o porodilji čiji je organizam bio oslabljen, što je sigurno uticalo na pojavu komplikacija u vidu upale pluća. Nije bila priključena na aparate, ali smo preduzeli sve raspoložive mjere liječenja. Vjerovatno je bilo presudno i to što nije bila vakcinisana, pa je bolest u međuvremenu uzela maha“, kaže Burić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeman
Gost
freeman

Berko pogledaj malo bolje. Od preko 1200 oboljelih dvoje umrlo. Ova trudnica bi sigurno prezivjela da je nijesu lijecili pojmasi. Kod vakcinisanih dva posto djece zapadne u autizam. Imas dva promila naspram dva posto, sto znaci da je deset puta veca vjerovatnoce da nagrabusis od vakcina nego da te ubiju boginje. Izracunaj sam pa vidi. Od boginja se ne umire,… Više »

Berko
Gost
Berko

Ne vakcinisemo se jer doktori nisu u pravu, a kad dodje do frke zbog toga, onda je doktor kriv. Kad bi prosjecan covjek shvatio i prihvatio da je glup, mozda bi i naucio, pa bi stvari isle boljim tokom. Ovako, svi smo najpametniji, uvijek su drugi krivi i onda se svadjamo zbog toga… i tonemo dublje.

Send this to a friend