Region

Poruka Amerike Vučiću i Tačiju: Sada je vrijeme da uključeni u pregovore budu fleksibilni i sami predlože rješenje

Američka ambasada u Beogradu poručuje da je sada vrijeme da uključeni u pregovore o konačnom statusu Kosova budu kreativni i fleksibilni. U ekskluzivnom obraćanju za Blic, u američkoj administraciji navode da strane u pregovoru “moraju da predlože rješenje koje neće doći sa strane”.

Na pitanje Blica, da li je američka administracija promijenila svoj stav o konačnom rješenju statusa Kosova, u ambasadi SAD između ostalog kažu da su SAD spremne da saslušaju i pomognu uključenima u pregovore da nađu međusobno dogovoreni sporazum.

U ambasadi SAD navode za Blic: “Puna normalizacija odnosa između Srbije i Kosova je ključna za stabilnost regiona. Normalizacija će takođe otvoriti jasan put za obje zemlje za članstvo u EU. SAD snažno podržavaju pregovore između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU. Sada je vrijeme da uključeni u pregovore budu kreativni i fleksibilni. Oni moraju da predlože rješenje koje neće doći sa strane. SAD su spremne da saslušaju i pomognu uključenima u pregovore da nađu međusobno dogovoreni sporazum”.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend