Region

Povjerenik pokrenuo postupak zbog Vučićevih pisama penzionerima

Aleksandar Vučić

Povjerenik Srbije za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pokrenuo je postupak nadzora u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i Generalnom sekretarijatu predsjednika Republike nakon što su pojedinim korisnicima penzije počela da stižu pisma od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa oznakom Srpske napredne stranke (SNS).

Kako se navodi u saopštenju, Povjereniku se obratilo više građana koji navode da su korisnici penzija, a kojima je u proteklih nekoliko dana poštom pristiglo pismo adresirano na njih, iz čije sadržine se zaključuje da je upućeno korisniku penzije, potpisano od predsjednika Srbije, sa oznakom SNS. Pojedini od tih ljudi su naveli da su pisma adresirana na njihovu maloljetnu djecu, kao korisnike porodične penzije.

Povjerenik je zatražio od PIO fonda da se u roku od pet dana izjasni da li je učinio dostupnim SNS-u, predsjedniku Srbije ili trećem licu, podatke o imenima, prezimenima i adresama korisnika penzija u Srbiji i da se, ukoliko je odgovor potvrdan, izjasne koji je pravni osnov i svrha činjenja dostupnim ovih podataka.

“Odgovarajuće izjašnjenje Povjerenik je u istom roku zatražio i od Generalnog sekretarijata predsjednika Republike i od Srpske napredne stranke. Po okončanju postupka nadzora Povjerenik će, kao i obično, o rezultatima i u skladu sa njima preduzetim mjerama, obavijestiti javnost”, navodi se u saopštenju.

“Poštovani, želim da vam najiskrenije zahvalim na strpljenju, odgovornosti i više od svega, poštovanju i ljubavi, koje ste tokom decenija rada pokazali prema svojoj državi, prema Srbiji”, navodi se u tekstu pisma sa fotografijom Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije i Srpske napredne stranke, koje uz njegov potpis ovih dana poštom stiže na adrese građana Srbije.

“Takođe, želim i lično da vam zahvalim na podršci koju ste pružili našoj Srbiji da se ekonomski podigne sa koljena, znajući da je to moguće postići samo dubokim rezovima, a ne lagodnim rješenjima, praznim pričama i olakim obećanjima”, stoji, između ostalog, u ovim pismima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mučenik
Gost
Mučenik

NASTAVAK: Није Вучићу и то је бацање магле у очи покрадених пензионера и због тога не прихватам писмо захваљивања, то ми је испод части и савести. Разумео бих добру намеру, да сте у писму, навели како су утрошени новци од отетих пензија и када ћете вратити отетих пензија, а овако терате нас да то урадимо судским путем. Паметније је било… Više »

Mučenik
Gost
Mučenik

Господину Александру Вучићу 11000 Београд, Андрићев венац број 1 Предмет: Враћање писма захвалности Поштовани Вучићу, Како ми је пензија, без потребе и нужде, отимана без мог знања и сагласности, а сада у писму, које сам примио 21. новембра 2018. године у које ми зе захваљујете на мом стрпљењу, одговорности, поштовање и љубави према својој земљи. Шта мислите да отете пензије… Više »

Mina
Gost
Mina

Koja budala.

Send this to a friend