Region

Pratio bivšu djevojku do Beča i na sred ulice je polio kisjelinom

ilustracija

Policija u Austriji traga za mještaninom Srbije, starim 35 godina, rodom iz Braničevskog okruga, zbog sumnje da je u Beču, na ulici, svojoj bivšoj djevojci (31) i njenoj prijateljici (19), naočigled brojnih prolaznika polio kisjelinu po licu – saznaje “Blic”.

Incident se desio u ulici Ferkonorgasse, a počinilac je, nakon što je djevojke polio kiselinom, sjeo u svoj automobil i pobjegao sa lica mjesta. Kako saznajemo, djevojka od 19 godina ima teške opekotine u predjelu oka, dok je žena (31), koja je bila meta napada, zadobila lakše opekotine.

Navodno, djevojka je nedavno ostavila momka i otišla kod prijateljice u Beč, ali je on pošao za njom. Pretpostavke kazuju da je on žene polio kisjelinom kako bi se svojoj nekadašnjoj djevojci osvetio što ga je ostavila.

Pominje se i da je ovaj par, i dok su bili u Srbiji, imao probleme, te da je devojka više puta prijavljivala svog bivšeg momka, jer joj je prijetio što ga je ostavila.

Austrijska policija traga za sivim “ford mondeom”, sa srpskim registarskim oznakama, kojim je počinilac pobjegao nakon što je djevojke polio kisjelinom.

Send this to a friend