Region

Preminuo pacijent u hrvatskoj bolnici, greškom mu ubrizgan dezinficijens

FOTO: Ilustracija

Predsjednica Upravnog odbora bolnice Čakovec Sonje Tošić Grlač izjavila je večeras da je pacijent na hemodijalizi preminuo u toj bolnici nakon što mu je greškom ubrizgan dezinficijens.

Prethodno su u hrvatskoj javnosti kružile različite informacije o tome kako je došlo do smrti 62-godišnjeg pacijenta tokom rutinske hemodijalize.

Bolnica je prvo saopštila da mu je ubrizgana pogrešna supstanca, dok je kasnije upravnik bolnice dr Tomislav Novinščak rekao da je “medicinsko sredstvo pacijentu dato intravenozno umjesto lokalno”.

Upitana kako je moguće da se dogodila takva greška, dr Tošić Grlač kaže kako je dezinficijens u bolnicama uobičajeno sredstvo koje se nalazi na kolicima medicinskih sestara.

“Greška je moguća i, nažalost, ona se i dogodila”, rekla je ona, prenosi portal Index.

Dodala je da će se profesionalno sprovesti interni nadzor i da su danas uzete izjave učesnika incidenta.

“Sve će se analizirati, interna komisija će ponovno razgovarati sa svima i donijeti mišljenje, a onda će doći i inspekcija Ministarstva”, rekla je dr Tošić Grlač.

“Danas je u bolnici bila policija, Državno tužilaštvo, a njih zanima šta se dogodilo i čija je krivica. Izuzeli su i neku dokumentaciju”, kaže Tošić Grlač.

Tijelo 62-godišnjaka prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu gdje bi trebalo da se tačno utvrdi od čega je preminuo.

7

avatar
1000
1
6
0
 
7
MongroPOJKPOJKVekiKakoe
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Samo da pitam
Gost
Samo da pitam

Sigurno je samo da nece odgovarati ni jedan ljekar. Možda hoće neka sestra,ali ni to nije sigurno.

Pih
Gost
Pih

Pa nije ljekar ubrizgao, nego sestra. Ljekari kazu sta da se da, a sestra to onda da. Ocigledno je neka sestra pogrijesila. Milo li vam je napadati ljekare, to je cudo jedno.
Prebolite vise da su ljekari bili najbolji djaci, da su zavrsili najtezi fakultet, da imaju najodgovorniji posao i da zasluzuju ugled u ovom drustvu.
“Osveta losih djaka” 🤢

POJK
Gost
POJK

Pih bas si pih. Na svakom fakultetu ima takvih đaka, ima i težiš fakulteta (npr Elektro), a i mnogo odgovornijih poslova koji zbog jedne greške mogu koštati živote stotine i hiljada ljudi, a ne samo jednog ili par njih. Prepotentnost doktora nastaje iz razloga što je sve postavljeno naopačke pa se bolesni ljudi ponizno mole kad dođu kod njih, misleći… Više »

Mongro
Gost
Mongro

Zovu li se ljekarima i oni što litijaju i tako podržavaju okupljanje u sred epidemije coronom, a sve to u suprotnosti i na uštrb građana i kolega koji su donijeli preporuke protiv toga? Je li vam najteži ispit bio polaganje Hipokratove zakletve ili ste tad mogli držati “fige”?

Kakoe
Gost
Kakoe

Pa sto bi odgovarao ljekar ako mu je sestra ubrizgala greskom sa kolica tu supstancu? Da si rekao da podnesu ostavke ministar i pomocnici ili direktor bolnice ajde da ukapiram, al mi nije jasno zasto bi trebao doktor neki da odgovara, nisu doktori odgovorni za posao medicinskih sestara.

Veki
Gost
Veki

Kazu svakome se moze desit greska ali u ovoj struci se mora oprezno prilazit poslu jer su greske fatalne nazalost!!!

POJK
Gost
POJK

A što to “Veki” u drugim poslovima ne mogu biti fatalne greške. Prisjeti se mnogo odgovornijih funkcija zbog čijih su grešaka ginuli odjednom mnogo veći broj ljudi.

Send this to a friend