Region

Prije glasanja o sporazumu poslanicima Sobranja prijetili zatvorom

Poslanici vladajuće većine u Makedoniji jutros su dobili pismo u kojem im se prijeti nemirima i zatvorom ako ponovo glasaju za dogovor sa Grčkom.

Pismo je potpisano od nepoznatog Udruženje za borbu za emancipaciju i prava žena.

Informaciju da je u Sobranje stiglo prijeteće pismo objavila je nezavisna poslanica izabrana na listi Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Ivana Tufekdžić, koja je ocijenila da je to “u najmanju ruku nepristojan pritisak na slobodnu volju poslanika”.

Uz pismo koje je upućeno poslanicima vladajuće koalicije, kako su prenijeli lokalni mediji, bila je zakačena kolumna jednog od lidera stranke Levica i profesora Pravnog fakupteta u Štipu Dimitra Apasijeva, u kojoj je autor napisao: “Biće nemira, pa izbori i onda idete u zatvor”.

Poslanicima vladajuće koalicije se sugeriše da tekst, koji je već objavljen u medijima, “jasno oslikava odgovrnost i posljedice” glasanja ponovnu ratifikaciju Dogovora sa Grčkom.

“Podvlačimo vam da glasanje ZA povlači krivičnu odgovornost i da će izazvati nemire u državi, koji će neminovno dovesti do izbora nakon kojih više nećete biti u parlamentu, a vrlo je izvjesno da ćete završiti u zatvoru”, navodi se u prijetećem pismu poslanicima kojee je Tufekdžićeva objavila na Fejsbuku, a prenijeli i brojni makedonski portali.

Pismo u kojem se prijeti nemirima i zatvorom nije uticalo na poslanike vladajuće kolicije SDSM i DUI koji su danas, po drugi put, ratifikovali Dogovor sa Grčkom za riješavanje makedonsko-grčkog spora oko imena Makedonija.

<<<Makedonija ratifikovala sporazum sa Grčkom, iako je predsjednik stavio veto<<<

Nakon što je predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov odbio da ga potpiše drugi put je za dogovoru Sobranju glasalo 69 poslanika (od 120), a sjednici nijesu prisustvovali poslanici opozicionog VMRO DPMNE koji taj dokument smatraju kapitulantskim.

2 Komentara na "Prije glasanja o sporazumu poslanicima Sobranja prijetili zatvorom"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend