Region

Prijetnje smrću slovenačkom premijeru Janši i ministru odbrane Toninu

Janša, Foto: Twitter

Premijer Slovenije Janez Janša i potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Matej Tonin su na kućne adrese primili koverte sa prijetnjama smrću.

Kako je prvi prenio veb portal Siol, u kovertama su stigli i meci većeg kalibra. Kako prenosi N1 Slovenija, dvojica nepoznatih ljudi su prije nedjelju dana došla u Toninov dom i rekla da rade mjerenja za T2. Ispostavilo se da su oni među privedenim demonstrantima.

Kako prenosi veb portal Siol, premijer Janez Janša dobio je, između ostalog, i njegovu fotografiju sa iscrtanom metom u koverti.

Nepoznati pošiljalac je takođe nacrtao mete na fotografiji njegove porodice. Iznad fotografije bilo je upozorenje da „timovi čekaju komandu“. On je dodao da će premijer „prvi pasti“, te da će ista sudbina zadesiti sve pristalice njegove vlade. Prema pisanju Siola, slučaj već istražuje policija.

Ministar odbrane Matej Tonin potvrdio je za N1 da je primio pismo sa prijetnjom i metak većeg kalibra. Prijetnja je, između ostalog, glasila: „Mislite da će vam vojska pomoći. Neće kad ti budemo sudili na popularan način. I to vrijeme uskoro dolazi. Direktno u glavu“.

Nepoznati pošiljalac je takođe napisao da mu neće biti pomoći i da preračunava koja bi strana bila bolja.

„Nećete čekati izbore da biste mogli da izaberete stranu. Podržavate Janšu i oružje. Ne možete to popraviti. Znamo sve vaše načine, ne brinite. Obezbeđenje neće moći da vam pomogne jer će biti završeno prerano. Košulja neće biti smeđa, već nešto drugo“, navodi se u pismu.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Only_steel
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Only_steel
Gost
Only_steel

Ovakvih prijetnji svaki predsjednik SAD dobije svakomjesecno po nekoliko stotina.. Ali se oni zbog toga ne promovisu i ne reklamiraju

Send this to a friend