Region

Putnici iz Srbije, Kosova i BiH ne mogu u Sloveniju bez testa na koronu

Vlada Slovenije je zbog pogoršane epidemiološke slike danas zaoštrila uslove za ulazak putnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova u tu zemlju. Prema novoj odluci, putnici od ponoći neće moći da uđu u Sloveniju bez obaveznog 14-dnevnog karantina ili negativnog testa na koronavirus, rađenog u državama EU.

“Vlada Slovenije se upoznala sa ocjenom epidemiološke situacije u državama EU i Šengena, Balkana, te italijanskih regiona koju je pripremio Nacionalni institut za javno zdravlje. Neke osobe koje će u Sloveniju moći ući bez ograničenja i karantina, moraće prilikom prelaska granice imati negativan test na prisustvo COVID-19, koji nije stariji od tri dana i koji je urađen u državi članici EU ili Šengena”, saopštila je Vlada Slovenije.

Sa spiska epidemiološko bezbjednih država ili administrativnih jedinica od sjutra se skida i Bugarska, dok se na spisak dodaju Danska, Francuska, Irska, Luksemburg, Malta i Španija.

Direktor Nacionalnog instituta za javno zdravlje Milan Krek predstavio je podatke o izvoru zaraze kod 34 aktivno pozitivnih osoba u posljednjih 14 dana. Od 34 osobe, 20 je zaraženo u inostranstvu.

Najviše imoportovanih slučajeva je iz Bosne i Hercegovine, njih devet. Korona je u Sloveniju unesena i iz Rusije, SAD, Švedske i nekih drugih država.

Krek je kazao da se na osnovu ovih brojki ne može govoriti o početku drugog talasa širenja virusa.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
vladoNovak Ramov
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vlado
Gost
vlado

Odmah da im se zabrani izvoz psenice i respiratora i posalje Risto da organizuje litije

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ja ne razumijem ove Slovence kako Da zabrane nebeskom narodu statisticki najboljim u Evropi ulazak.Moguce Da ce Irinej poslati prvu pratilju da organizuje proteste sirom Slovenije zbog diskriminacije srpskog naroda.

Send this to a friend