Region

Radovanović: Krizni štab je uspio po treći put, da stručno i etički omane

Mesto: Beograd Datum: 06.02.2020 Dogadjaj: BEZ RUKAVICA - izjava FoNetu epidemiologa prof dr Zorana Radovanoviæa o problemu zaštite od korona virusa, u okviru serijala razgovora Bez rukavica Licnosti: Zoran Radovanoviæ

Srpski  epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da ekonomski gubici nikako nisu smjeli  da budu opravdanje za nedonošenje mjera jer će, kako on kaže, gubici u životu i novcu biti mnogo veći zbog masovnog širenja Covid-19, uzrokovanog zbog pasivnosti vlasti.

Kako je saopšteno iz Skupštine Srbije, Radovanović je ukazao da je Krizni štab, uspio po treći put stručno i etički da omane.

“U prvom talasu Krizni štab snosi krivicu zbog neprepoznavanja opasnosti, smijali su se u ferbuaru kad su pričali o korona virusu i kasno krenuli da nabavljaju testove i opremu. Drugi talas je nastao jer je čak i medicinski deo Kriznog štaba ‘poslušno prihvatio’ da izbori budu važniji od zdravlja ljudi i njihovih života. U trećem talasu je presudila ‘molba’ vodje vladajuće stranke da se ne gasi noćni život”, rekao je epidemiolog.

On je ocijenio da trenutnoj epidemiološkoj situaciji ne ide u korist, to što jedan čovjek odlučuje o svemu u državi, jer kada nastanu vanredne okolnosti, više nego očigledne su naznake  kolapsa.

“Krivica se ne smije prebacivati na gradjane, jer su oni svjedoci nedosljednih, kontradiktornih i povremeno nelogičnih poruka koje im upućuju predstavnici zdravstvenih vlasti”, naveo je Radovanović.

On je dodao da su građani Srbije, već 30 godina žrtve katastrofalne državne politike koja ih je uvlačila u vojne, moralne i ekonomske poraze, pa su poučeni, prethodnim iskustvima, skeptični i na oprezu čak i onda kada im neko želi dobro.

Send this to a friend