Region

Revolt u zatvoru: Osumnjičeni za ubistvo Vanje (14) na meti robijaša

Četvorica osumnjičenih za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i Panče Žežovskog, koji su pritvoreni u zatvoru “Skopje” u skopskoj opštini Šuto Orizari – poznatom kao Šutka – suočeni su s revoltom – odnosno otvorenim neprijateljstvom – ostalih pritvorenika, saznaje portal “Skopje”.

Naime, prilikom svakog izvođenja i uvođenja u zatvorske prostorije, ostali zatvorenici ih gledaju kroz prozore te ih dozivaju, dovikuju im, udaraju po rešetkama i psuju ih. Potvrdu tih informacija makedonski medij zatražio je od direktora zatvora Filipa Andova, koji to nije ni potvrdio ni demantovao.

Tek je istakao da je bezbjednosna situacija pod kontrolom. Takođe kaže da je pristup četvorici osumnjičenih ograničen.

“Oni su odvojeni od ostalih pritvorenika i zatvorenika. Nemaju ni svi zatvorski službenici pristup njhovom prostoru. Ulazi se s posebnim karticama, koje imaju određeni čuvari. Njih se stalno kontroliše, s obzirom na stepen krivičnog djela, a u skladu s protokolima i zakonima”, rekao je Andov za Skopje1.

Zatvorenici iz Šutke zgroženi su ovim ubistvima, navodi portal.

Trojica od četvorice osumnjičenih koji se nalaze u istom zatvoru priznali su krivicu. Oni su tužiteljki i policiji priznali koje su bile njihove uloge u svemu. Takođe su naveli Ljupča Palevskog-Palču kao organizatora i izvršitelja svirepog čina. Tako su izvijestili i istražni organi.

Jedini među njima, koji nije priznao krivicu niti povezanost s bilo kim od ostalih osumnjičenih, uključujući i Palevskog, je Vanjin otac Aleksandar Đorčevski. On tvrdi da nikoga ne poznaje, niti je otkrio nekome smjer kretanja ubijene Vanje tog kobnog 27. novembra.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Komentator
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Komentator
Gost
Komentator

Cudo vala da su neprijateljski nastrojeni prema takvim velicinama

Send this to a friend