Region

Sarajevski Univerzitet zabranjuje mini suknje i visoke potpetice

Ukoliko se usvoji predloženi kodeks o odijevanju na Univerzitetu u Sarajevu, o kome se vodi javna rasprava, studenti i nastavnici na svim fakultetima moraće da se ponašaju i oblače po pravilima koja do sada nisu zapamćena u akademskoj praksi.

Ta pravila, piše Politika, propisuju, između ostalog, da se na fakultet „neće moći dolaziti u mini-suknji, visokim potpeticama, majicama sa bretelama i dekolteom, nakitom, sa previše šminke, tijesnom i providnom odjećom, kao i namerno pocijepanim farmerkama, vidljivim tetovažama i pirsinzima”.

Usvajanje kodeksa značilo bi da u fakultetske učionioce ubuduće ne bi mogli ući oni koji su, isključivo, „poslovno-ležerno odjeveni“.

List navodi da je veći dio javnosti, pogotovo profesora i studenata, protiv takvog kodeksa jer on, kako su to zaključil „degradira i univerzitet kao obrazovnu instituciju i sve njegove profesore i studente“.

Dok protivnici brane principe modernih evropskih liberalnih demokratija, u kojima se ne može „zabraniti sve što nam se ne sviđa“, sa druge strane može se čuti da je „kodeks neophodan, jer se mnogi studenti na fakultetima pojavljuju u neprimjerenoj odjeći“.

7 Komentara na "Sarajevski Univerzitet zabranjuje mini suknje i visoke potpetice"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend