Region

Seksistički komentar beogradskog profesora: Žene nijesu sklone političkom razmišljanju

Foto: Screenshot TV Happy

Na društvenim mrežama u regionu danas se pojavio video snimak gostovanja vanrednog profesora ekonomije na master studijama Filološkog fakulteta u Beogradu Dejana Miletića koji je u jutarnjem programu TV Happy rekao, između ostalog, “da žene nisu bliske sa političkim razmišljanjem”, prenosi Nova.rs.

Miletić je i predsjednik je organizacije SPAS koja se, između ostalog, zalaže za evroatlanske integracije i usvajanje njihovog sistema vrijednosti.

Ovakav stav profesora Miletića je skandalozan i seksistički i nailazi na brojne osude, piše Nova.rs.

“Izazov imati političkog novinara, posebno za ženu, ja moram priznati, kod nas žene nisu bliske političkom razmišljanju i prosto ova drama koju mi prolazimo nije bliska ženama. One gledaju da pobjegnu, one gledaju da nađu utočište u porodici, u ljubavi, a ne u dramatici opšte društvenog kretanja”, rekao je profesor Miletić, dok se Jovana Jeremić, novinarka koja vodi program, smijala.

U reagovanju na tviteru, neki tviteraši upitali su profesora “neko izvinjenje ženama, a naročito onima kojima je predavali”, međutim, odgovor je za sada izostao.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
expert123InformatorGajgermajka Terezamrshava
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
expert123
Gost
expert123

Nije u pravu kada su zene u pitanju i njihovo interesovanje za politiku. Moguce da je u procentima manje zena zainteresovano za politiku , ali ovdje ima elemenata generaliziranja. Zene su i tokom istorije bile poznate kao dobre politicarke i drzavnice i vladarke . Takvih primjera ima i danas. Ima dosta zena na istaknutim pozicijam a u svijetu i veoma… Više »

Informator
Gost
Informator

Vodi se sta je htio da kaze ali je nesrecmo rekao. Drugim rijecima zene su sklonije stresu sto je tacno.

Gajger
Gost
Gajger

Sto je najgore, coek je u pravu. Žene se manje zanose politikom od muškaraca.

majka Tereza
Gost
majka Tereza

Ne znam kakav je profesor ali da ogromnu vecinu zena politika uopste ne interesuje to znam.

Eho
Gost
Eho

Tip je folirant.

mrshava
Gost
mrshava

tip je ka ponoc usred zime

Send this to a friend