Region

 Sergej Trifunović predložen za predsjednika Pokreta slobodnih građana

Srpski glumac Sergej Trifunovic predložen je za lidera tamošnjeg Pokreta slobodnih građana, a formalni predlog podnio je juče Boban Bogdanović, funkcioner PSG i čovjek koji je važio za desnu ruku doskorašnjeg šefa PSG Saše Jankovića, potvrđeno je beogradskom Blicu u Sekretarijatu PSG. Iz PSG najavljuju da će za predsjednika biti predložena i Srbijanka Turajlić.

Bogdanović za Blic kaže da je Trifunović znao da će ga kandidovati, ali da to nije komentarisao.

“O tom predlogu se već nekoliko puta razgovaralo na sastancima unutar PSG. Znam da je Sergej spreman da se prihvati tog velikog posla. Nikad se nije izjasnio, ali jeste pokazao jasnu i nedvosmislenu želju da se ispravi greške koje su do sada pravljene. Procedura je sljedeća, do 18. janura mora da se izjasni da li će da je prihvati, da je verifikuje. Koliko znam, nije tu do 16. januara, ali može telefonskim putem da kaže da je prihvata. Nadam se da će toga doći”, rekao je Bogdanović.

Kako je najavio, u toku sljedeće nedjelje biće predložen još jedan kandidat-Srbijanka Turajlić.

“Nadam se da ćemo imati najmanje pet kandidata, od toga tri žene”, najavljuje Bogdanović.

Bogdanović je u predlogu svoju inicijativu objasnio time što je, između ostalog, Trifunović ostao dosljedan ciljevima PSG.

“Trifunović jeste predložen kao kandidat za predsjednika Pokreta, ali je još nije prihvatio kandidaturu, niti se zvanično sam kandidovao. Takođe, rekao je da se neće baviti novinskim natpisima i mi kao organizacija poštujemo njegov stav”, rekla je Sandra Lazić iz PSG.

Da bi Trifunović mogao da bude jedan od kandidata za lidera PSG najavio je funkcioner tog pokreta Aleksandar Olenik. U izjavi za Blic, Trifunović je rekao da Olenik “gradi kampanju na njegovom imenu” i da “ne zna zašto to radi”.

“Čovjek bi trebalo da pravi kampanju na osnovu svog imena i prezimena, a ne na osnovu mog. Neću ništa da komentarišem, tako da koje god ti sljedeće pitanje bude, isto ću ti reći”, poručio je Trifunović.

Olenik je objasnio da mu je informacija stigla od najbližih saradnika Trufunovića.

“Od njih sam čuo da Trifunović razmišlja o tome i da ima namjeru da se kandiduje za lidera PSG. Ne mogu da komentarišem ništa više jer je to njegova stvar. On je član PSG i ima formalno pravo to da uradi”, rekao je Olenik za Blic.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
razocarang i
Gost
razocarang i

Zaista ,,pravi covek,na pravo mjesto,,

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Ovaj će uskoro da krep’a od droge.

Riki
Gost
Riki

Nemojte se samo posvadjat ko će biti lider.

Zimerman
Gost
Zimerman

Neće oko lidera no oko dilera

Send this to a friend