Region

Šinavatra: Vlada Srbije je pročitala naše profile, znaju šta smo uradili za ljude

Nekadašnja premijerka Tajlanda Jingluk Šinavatra nije se oglašavala posle otkrića Nedeljnika da je “postala Srpkinja”, ali njen brat Taksin Šinavatra – takođe nekadašnji premijer ove zemlje koji je svojevremeno dobio crnogorsko državljanstvo – jeste.

On je u izjavi za BBC na tajlandskom dao kratku telefonsku izjavu u kojoj je potvrdio da je njegova sestra postala državljanka Srbije.

„To je veza u kojoj je Vlada Srbije pročitala naše profile, znaju dosta o nama i Tajlandu. Znaju šta smo uradili za ljude i žele da razmotre gde bismo mogli da budemo korisni za njih“, rekao je Taksin Šinavatra za BBC Tajland.

Jingluk Šinavatra, koja je u svojoj zemlji osuđena na pet godina zatvora zbog korupcije, postala je državljanka Srbije na sjednici Vlade Srbije 27. juna ove godine.

Pitanje dodeljivanja srpskih državljanstava otvara mnogo nepoznanica. Kome je moguće dodeliti takvo državljanstvo, na osnovu čega, kolika ulaganja su potrebna da bi se dobio pasoš Srbije?

Nedostatak javnih i jasnih kriterijuma otvara pitanje zakulisnih radnji i s pravom budi sumnju o potencijalnoj korupciji.

I u drugim zemljama je moguće dobiti „ekonomsko državljanstvo“, ali za to postoje jasni i precizni kriterijumi. Takav je slučaj, recimo, sa Maltom, članicom EU, čiji pasoš donosi niz dodatnih privilegija. Za njihovo državljanstvo se izdvaja 900.000 dolara…

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
MoneyPrinc od KonikaVozi misko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Money
Gost
Money

Jedini uslov je novac. Ostalo su detalji koje ce njhovi advokati da srede. Ovamo se ne pita porijeklo. Sto vise donesu to je lakse do drzavljanstva. Novac od korupcije u Tajlandu koriste za korupciju u Srbiju i CG.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Isti ko onaj od Aliexpresa, ili ste pogrešnu sliku stavili.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Pisali se ko srbi

Send this to a friend