Region STIGLO POJAČANJE

Širom Hrvatske će patrolirati policajci iz Kine

Iduća dva mjeseca kineski policajci zajedno sa hrvatskim zajedno će patrolirati Zagrebom, Dubrovnikom, Zadrom i Plitvičkim jezerima.

Policajci će biti na usluzi kineskim turistima.

Projekt “Sigurna turistička sezona” pokrenut je prije 13 godina, a ove godine učestvuje rekordan broj stranih policijskih službenika, ukupno 95 iz 19 zemalja.

Na Trgu bana Josipa Jelačića održana je u svečanost povodom učešća kineskih policijskih službenika u projektu “Sigurna turistička sezona 2019.”, tokom koje će osam kineskim policajaca patrolirati zajedno s hrvatskima kolegama u turističkim sedištima i biti na pomoći kineskim turistima, prenosi HRT.

“Zadovoljan sam što je ove godine proširena saradnja s kolegama iz Narodne Republike Kine. Lani je bilo šest policijskih službenika, a ove godine osam, koji rade s našim policajcima gdje je najviše kineskih turista”, izjavio je generalni direktor policije Nikola Milina.

Podsjetio je kako je projekt “Sigurna turistička sezona” hrvatska policija pokrenula još 2006. godine i on se iz godine u godinu sve se više razvija.

Kineska ambasadorka u Hrvatskoj Xu Erven istakla je da se kroz ovaj projekt potvrđuje tradicionalno prijateljstvo i saradnja između Hrvatske i Kine.

Hrvatska je sve popularnija u Kini, a tu tvrdnju potrdio je i kineski premijer, kao i uspjesi hrvatske fudbalske reprezentacije, rekla je ambasadorka.

3

avatar
1000
1
2
0
 
3
KotromanićKotoraninBudvanin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budvanin
Gost
Budvanin

Jesmo nikakvi ali bar ne naručujemo policajce sa Aliexpessa, pušti đaola dobri su i ovi iz Berana 😉

Kotoranin
Gost
Kotoranin

E svaka ti čast komentar ti je vrhunski. Hahaha
Ali express udbaši hahaha suze mi od smijeha idu

Kotromanić
Gost
Kotromanić

Pa to je narodna milicija Kine.
Nije ni Naša loša, bolje da je ostala
narodna milicija !

Send this to a friend