Region

Škaljarski klan upao u Viši sud

Ilija Zec (28), kog su navodno bezbjednosne službe Srbije i regiona označile kao glavnog pucača “škaljarskog klana” iz Kotora, juče se pojavio u Višem sudu u Beogradu u pratnji tridesetak mladića.

Zec je početkom juna uhapšen u spektakularnoj akciji policije u restoranu “Durmitor”, ali je ubrzo pušten iz pritvora.

Zec je juče došao u sud jer je trebalo da bude saslušan kao svjedok u postupku koji se vodi protiv Dalibora Đorića, vlasnika kazina “Havana” Vladimira Popovića Popa, kao i žandarma Vojislava Kostića zbog sumnje da su od vlasnika prodavnice za mobilne telefone iznudili 110.000 evua.

Međutim, kako nije stigao na red, njegovo saslušanje je odloženo za novembar, a Zec je cio dan strpljivo čekao u holu.

“Grupa od tridesetak ljudi došla je sa Zecom u sud. Nikakvih problema nije bilo, naprotiv, ponašali su se izuzetno disciplinovano, takoreći kao vojska. Naime, pošto nisu mogli svi da uđu u sudnicu, kad ih je straža zamolila da se pomjere i oslobode prolaz za ulazak u sud, svi su se bukvalno bez riječi postrojili. Zaposleni su ostali bez riječi, nikada do sada nisu vidjeli ovakvu scenu u hodniku”, priča sagovornik beogradskih medija.

U policijskoj akciji u “Durmitoru” uhapšen je Miloš Nilović, zvani Runjo, navodno blizak Filipu Koraću, koji je desna ruka Luke Bojovića.

Inače, na sljedećem suđenju za iznudu u “Havani”, osim Ilije Zeca, trebalo bi da bude saslušan i Marko Perović, koji je takođe uhapšen u “Durmitoru”. On se ranije prezivao Marojević, ali je iz bezbjednosnih razloga promijenio identitet.

Send this to a friend