Region

Skandal: Amerikanka pokazala srednji prst Izetbegoviću

foto: Dnevni avaz

Američka državljanka i njen prijatelj iz Sarajeva juče su privedeni na saslušanje u Policijsku upravu Centar zato što je ona iz automobila pokazala srednji prst prema pratnji Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i čelnika SDA.

„Incident“ se dogodio u ulici Koševo, kada su Amerikanka i njen prijatelj krenuli na Bjelašnicu na izlet. U drugoj traci nalazili su se automobili iz pratnje Izetbegovića.

I član Predsjedništva bio je u automobilu. Kako je jedan od ljudi iz Izetbegovićeve pratnje ispričao policajcima, upravo je Izetbegović, nakon što su ga ostavili u zgradi Predsjedništva BiH, od njih tražio da pozovu policiju i zaustave automobil iz kojeg mu je djevojka pokazala srednji prst, otkriva “Dnevni avaz”.

“Spustila je prozor i pokazala prst. Nije bilo nikakve zle namjere, nije ih napala, nije ih gađala kamenom, niti išta slično. Smijali smo se. Ipak sam joj rekao da to ne radi, nema potrebe. Rekao sam joj da je možda neko od naših političara i bio sam u pravu”, ispričao je prijatelj ove Amerikanke dok je ona saslušavana u Policijskoj upravi.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend