Region

Skandalozan snimak političara: Prvo seks, pa posao

Delegat Doma naroda Parlamenta FBiH i generalni sekretar ASDA (Stranka demokratske aktivnosti) Admir Hadžipašić iz Bihaća snimljen je kako od ženske osobe traži seksualni odnos u zamjenu za posao. Video je snimljen 2013. godine, ali je tek sada procurio u javnost.

Na snimku se čuje kako žena pita Hadžipašića što treba učiniti da bi dobila posao.

“Trebamo li da imamo seks”, upitala je žena, a Hadžipašić je odgovorio: “Trebamo”.

Nakon toga je predložio da odnos imaju odmah u prostoriji u kojoj se nalaze, na što je žena rekla da je došla samo da se dogovore, a Hadžipašić je konstatovao da intimni mogu biti gdje god ona želi, “u hotelu ili na putu”.

https://www.youtube.com/watch?v=WC1WhnkvHJ8

Na pitanje žene ko joj garantuje da će nakon odnosa dobiti posao, Hadžipašić joj je uputio vulgarne riječi, a potom je nasrnuo na nju pokušavši je poljubiti i predložio joj da seksualne odnose imaju i nakon što joj “osigura” posao.

Hadžipašić pak tvrdi da je sve izvučeno iz konteksta.

“Isječen je dio kada sam joj rekao da priča završava i da ne želim s njom nikakvu komunikaciju, to sam joj jasno dao do znanja. Rekao sam joj da sve što je ranije rečeno može smatrati jednom zezanjem i da je sve bila šala zato što je pitanjebilo glupo. Nakon toga kreću ucjene, vodio se sudski postupak, akteri su osuđeni na uslovnu kaznu zatvora i novčane kazne. Priznali su krivicu na sudu, rekao je za Klix.ba Hadžipašić.

Send this to a friend