Region

Škole u Srbiji počinju sa radom od 1. juna

Škole u Srbiji od 1.juna počinju sa radom.

Kako je kazao ministar prosvjete i nauke Srbije Mladen Šarčević, prema preporuci Kriznog štaba Vlade Srbije Ministarstvo ima nadležnost u pravljenju rasporeda od 1. juna.

On je najavio da od tada kreću aktivnosti u srednjim školama: od popravljanja i zaključivanja ocjena do velike mature, koja će trajati tri dana, od 4. do 6. juna.

“Nastava se završava krajem maja i nastavljamo sa redovnim aktivnosti uz poštovanje mjera zaštite, dezinfencije škola i prisustva malog broja učenika u istom prostoru i u isto vrijeme. U školu 1. 2. i 3. juna dolaze samo maturanti, i to su dani za zaključivanje ocjena” , rekao je ministar za Blic.

Srednjoškolci u Srbiji koji pohađaju prvi, drugi i treći razred svoje ocjene mogu da popravljaju kada maturanti više ne budu morali da dolaze u školu. Prema procjnama, javiće se oko 8.000 đaka.

Kako je ministar ranije najavio, od početka juna svaka škola imaće u dogovoru sa đacima osmog razreda ili maturantima mogućnost da organizuje nastavu kako bi se što bolje pripremili za malu maturu ili prijemni ispit.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
MirkoMile
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko
Gost
Mirko

A kad ćete na raspust?

Mile
Gost
Mile

Srecno djaci… Pa da se brzo kod nas skole otvore.

Send this to a friend