Region

Škoro: Hrvati pobijedili posljednji fašizam u Evropi – velikosrpski

Kandidat za predsjednika Hrvatske Miroslav Škoro izjavio je da NDH nije bila samo fašistička tvorevina, iako istorijske činjenice kažu da je bila.

On je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju kazao da je tačno da se pozdrav “Za dom spremni” koristio u NDH, ali i da se kao platežno sredstvo koristila kuna, a da je himna bila “Lijepa naša domovino”.

“Tačno je i to da je u Domovinskom ratu postojala jedinica HOS-a kojoj je pozdrav bio ‘Za dom spremni’, da je tu insigniju na svojoj ruci nosio i moj kum dok je branio demokratsku Hrvatsku. To su različiti istorijski konteksti, što je, uostalom, na neki način priznao i Ivica Račan kad je dopustio legalizaciju HOS-ovih insignija”, rekao je Škoro za Slobodnu Dalmaciju.

Govoreći o plakatima na ćirilici koje je postavilo Srpsko narodno vijeće, Škoro je rekao da plakati mogu biti napisani i na svahiliju, ali da je pitanje odakle novac za te plakate.

“U ovo doba godine, a pogotovo kad su izbori, plakatno je mjesto jako skupo. Ja to dobro znam zato što, za razliku od Pupovca, plakate plaćam iz svog džepa. Meni je neprihvatljivo da pripadnici srpske manjine u pojedinim djelovima Hrvatske žive strašno loše, a SNV troši golemi novac, i to dobijen iz budžeta, na plakate koji valjda treba da posluže kao provokacija”, rekao je on.

Upitan da li mu smeta koalicija HDZ-a i SDSS-a, Škoro je rekao da mu smeta etnobiznis.

“Smatram da u demokratiji niko ni na koji način ne bi smio da bude privilegovan ni diskriminisan. Pupovac hrvatske državljane dijeli na ‘naše’ i ‘njihove’. To je recidiv velikosrpske agresije”, rekao je Škoro.

On je ponovio i da bi, da ima zakonski osnov za zabranu pokrenuo pitanje zabrane SDSS i bilo koje stranke.

“To je stvar odlučnosti i odgovornosti. Odluku o zabrani na kraju donosi Ustavni sud. Pupovac je svojim izjavama destabilizovao ustavnopravni poredak. Nedopustivo je u 21. vijeku Hrvatima konstantno na nos nabijati prošlost i stavljati nas u kontekst fašizma. Dokle to? Pa upravo su Hrvati pobijedili posljednji fašizam u Evropi – velikosrpski fašizam”, rekao je Škoro.

57

avatar
1000
34
23
0
 
47
Trt milojkabrmexpert123Stara Podgoricastari
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trt milojka
Gost
Trt milojka

kad najveci fasiti privaju da je neko drugi fasista, ironija.ima jedan odlican stih za nji u pesmi”sinu tisucljetne kulturr”- ducic, ko ne zna nek poslusa ovu pesmu na youtube

brm
Gost
brm

u 100 marke da ce dobit?

expert123
Gost
expert123

Da je kojim slucajem Skoro bio na celu hrvatske drzave u periodi agresije na Bosnu naredio bi svim hrvatskim snagama da zajedno sa bosanskom armijom poraze velikosrpskog agresora, Tako bi i fasizam u Bosni bio porazen kao i u Hrvatskoj. Taj srpski fasizam je opstao u Bosni, i ne samo sto nije porazen nego je naprotiv nagradjen stvaranjem entiteta koji… Više »

mačor
Gost
mačor

Desnica !

Ja i Ti Adm😊
Gost
Ja i Ti Adm😊

Ovo je dokaz uzaludnosti EU na Balkanu.

Toni
Gost
Toni

Samo da još pobijedi i svoj unutrašnji fašizam i biće dobro.

expert123
Gost
expert123

U bosnjackim krugovima u Sarajevu najvise podrzavaju Skoru.

expert123
Gost
expert123

Buduci da je prvi predsjednik medjunarodno priznate republike Hrvatyske on za Hrvate je pozitivna licnst , a za Bosnjake u Bosni ne moze buduci da je sporazumom sa Milosevicem odgovoran za rat Izmedju Bosnjaka i Hrvata u Bosni za koji nije bili nikakvog istorijskog osnova.

expert123
Gost
expert123

Da imam pravo da glasam dao bih Skoru glas.

VOJO
Gost
VOJO

HRVATI nijesu zločinci … A Jasenovac niko ne pominje… Sada će hrvatski istoričari pisati kako su se Srbi i Jevreji samoubijali u Jasenovcu a Hrvati su ih spašavali iz logora…NE ZAGLUPLJUJTE NAS A DJECI MOŽETE SVASTA DA PLASIRATE… SRAMOTA pa da je i od htvata…

expert123
Gost
expert123

Vecina u Bosni Bosnjaka podrzava Skoru jer smatyra da ima najprihvatljivije stavove o Bosni. Samo sto je steta sto nema mnogo sansi za pobjedu. Ako prodje u drugi krug njegove sanse rastu jer ce sve glasace desnog birackog tijela pridobiti. Sto se tice srpskog fasizma tu je potpuno u pravu, SAmo sto im je zapad dao odrijesene ruke da ga… Više »

Kole
Gost
Kole

Inace, zena mu Srpkinja, dakle i djeca pola Srbi..

Haris
Gost
Haris

Tesla, Tuđman, pa Škoro, velikani Hrvatske.

POJK
Gost
POJK

Umjesto Tesle stavi sebe i sve si pogodio.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nema razlika između fašizma četnika i ustaša. Vaše je da pobijedite fašizam u Hrvatskoj. Ali ga vi ne vidite, taman ka ni Srbi, koji su Dražu rehabilitovali. Ne možeš se na ovu temu pofalit.

Haris
Gost
Haris

Pobijedili su fašizam, 1995. još, bila je Veličanstvena Oluja.

stari
Gost
stari

kad Srbi Dodju na vlast u cg bice vama balije tornado

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tačno je da su Srbi zamutili u Hrvatskoj ali nema ništa veličanstveno u bombardovanju izbjeglica i ubijanju civila.

Nobel
Gost
Nobel

I partizani su saradjivali sa okupatorom. Jedino na Sutjeskoj pokazase ono dolje, a ostalo sve bjezanija.

Pencilin
Gost
Pencilin

Jednako su i ustaše i četnici sarađivali a fašistima. Pošteno je ograditi poštene Srbe i Hrvate od ovih gore.

Nobel
Gost
Nobel

I partizani isto.

Send this to a friend