Region

Srbija danas na trećem mjestu u Evropi po broju umrlih od koronavirusa

Foto: Twitter

Prema podacima sajta worldometers.info, koji dnevno prati presjeke stanja epidemije koronavirusom u zemljama svijeta, na današnji dan u Evropi najviše smrti od kovida-19 imala je Rusija (174), na drugom mjestu po broju umrlih je Velika Britanija (48), dok treće mjesto sa po 18 umrlih dijele Srbija i Ukrajina.

Srbija se već nekoliko dana nalazi pri vrhu ove liste: juče je sa 11 umrlih bila na 9. mjestu.

Prekjuče je u Srbiji, po zvaničnim podacima, takođe preminulo 11 osoba od koronavirusa, pa je i tada dijelila deveto mjesto ove “crne liste” i to sa Moldavijom.

Osim naglog skoka broja umrlih – današnjih 18 je dvostruko više od maksimalnog broja umrlih tokom prvog naleta koronavirusa (u aprilu) – zabrinjava i činjenica da Srbija na tom spisku prednjači čak i u odnosu na države koje imaju mnogo veći broj stanovnika.

Tako je danas u Njemačkoj preminula jedna osoba od posljedica koronavirusa (na oko 83 miliona stanovnika), u Poljskoj je danas bilo 11 preminulih (na 38 miliona stanovnika), a u Rumuniji 13 (na 19 miliona stanovnika).

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
BarakaAndroTijana 1Dobar danMasina
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baraka
Gost
Baraka

E sramota…klasicna antisrpska kampanja. Sada ima svi Dacici, Brnbrnbrnici, Loncari, Vulini i slicni da laju po novinama… Zali boze tog naroda

Andro
Gost
Andro

Obećao je Vučić da će biti lideri.

Tijana 1
Gost
Tijana 1

Došlo je na naplatu otvaranje noćnih klubova, okupljanje u zatvorenom 500 ljudi, utakmice, otvaranje granica bez testova… Nedisciplina opšta, jer kod nas ako nema kazni svako radi šta hoće. Tek će ove demonstracije da nas sve unakaze. Ne razumem zašto nije usvojen policijski za BG i rasterani svi. Nek osuđuju koga hoće, ali dozvoliti ovo neprijavljeno okupljanje u vreme najveće… Više »

Masina
Gost
Masina

Jeli ova objava u stilu ministra Hrapovica? “Ko gubi ima pravo da se buni”. Tudjoj se smrti veselite?

Dobar dan
Gost
Dobar dan

Ovo je čisto info. Informacija… Tumači kako hoćeš. Evo ti još jedna informacija. Crna Gora već nekoliko dana ima više zaraženih na dnevnom nivou nego Švedska. (i naravno imamo dnevno više zaraženih od mnogih država Evrope, tipa Norveška, Danska, Švajcarska, Grčka itd.)

Zbir
Gost
Zbir

Gluposti. Mrtvih je danima više nego u Rusiji.

Send this to a friend