Region

Srbija: Vlada povlači Zakon o eksproprijaciji i mijenja Zakon o referendumu

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Vlada Srbije odlučila je da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je parlamentu na ponovno odlučivanje vratio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je navedeno u saopštenju, Vlada Srbije napraviće analizu „da li su neophodne izmjene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ukoliko se konstatuje da je Zakon nužno promijeniti, učiniće to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo“.

Na istoj sednici, Vlada je predložila Narodnoj skupštini izmjene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima 7, 20, 43 i 44.

Pomenuti članovi odnose se na ovjeru potpisa, predstavnike ovlašćenog predlagača u organu za sprovođenje referenduma i na rok za ponovno raspisivanje referenduma. U prijedlogu Vlade ukida se taksa za ovjeru potpisa, omogućava se da predstavnici ovlašćenih predlagača bude dio organa za sprovođenje referenduma.

Takođe, prema prijedlogu neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine kao i da Skupština Srbije u roku od četiri godine neće moći da donese odluku drugačiju od one koja je potvrđena na referendumu“, piše u saopštenju.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Gojko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gojko
Gost
Gojko

Vlada je birana od strane naroda i naravno da radi za svoj narod.

Send this to a friend