Region

Srpski ministri tvrde da Brnabić nije nudila ostavku

foto: N1

Ministri odbrane i rada Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević demantovali su navode u medijima da je premijerka Ana Brnabić ponudila ostavku.

Oni su dodali da u Vladi Srbije nema sukoba.

Vulin je nakon skupa “Balkan – zona mira, razumjevanja i dogovora” kazao novinarima da se na sjednici Vlade to nije desilo i da Ana Brnabić nije ponudila ostavku.

“Svaki ministar ima svoje mišljenje kao i predsjednica vlade, ali imamo pravo samo na jednu politiku, a to je politika očuvanja državnog jedinstva, prosperiteta. Sve ostale razmirice, različiti pogledi na svijet, pa svi ih imamo, tako da ovome ne bih pridavao značaj”, kazao je Vulin u hotelu “M”.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračaka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da u Vladi Srbije nema sukoba i da se njen kvalitet zasniva na odlukama koje se demokratski donose.

“Da li mislite da postoji sukob u Vladi i da bi predsjednica koja vodi Vladu zbog sitnih i različitih mišljenja nudila ostavku. Vlada je iznad svega toga”, kazao je Đorđević.

Večernje novosti objavile su da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbio ostavku koju je u petak ponudila premijerka Ana Brnabić poslije sjednice Vlade Srbije, zbog polemike o tvitu ministra Nenada Popovića u kojem je iznio diskriminatorske stavove o LGBT populaciji.

Send this to a friend