Region

Šta je do sada poznato o ubistvu advokata žestokih momaka?

U sačekuši na Novom Beogradu sinoć sa više hitaca ubijen je poznati beogradski advokat Deagoslav Miša Ognjanović. U pucnjavi je ranjen i njegov sin Petar (26).

Ekipa Hitne pomoći mladića je odmah prevezla u Urgentni centar i on nije životno ugrožen.

Nakon ubistva veliki broj policijskih ekipa blokirao je sve obližnje ulice, a svi sumnjivi automobili i prolaznici su provjeravani.

“Čuo sam tri ili četiri pucnja, učinilo mi se da su u pitanju petarde – rekao je jedan od mnogobrojnih stanara okupljenih ispred zgrade. Odmah potom, začuo se uzvik mladića: Tata! Tata! Sišao sam i ugledao momka u sivoj majici koji je sav bio obliven krvlju, vjerovatno i svojom i očevom”, priča očevidac.

<<<Ubijen advokat koji je branio Mršića, Boretu i Bojovića<<<

Komšije tvrde da su nekoliko sekundi poslije pucnjave vidjele i muškarca obučenog u crno, sa kačketom iste boje, kako bježi sa lica mjesta.

Kako se ističe u zvaničnom saopštenju načelnika Uprave kriminalističke policije Dejana Kovačevića, policija intenzivno traga za osobom koja je počinila ubistvo advokata.

“Odmah po prijavi događaja na lice mjesta upućeni su inspektori, a angažovane su i druge jedinice policije koje intenzivno tragaju za počiniocem. Pripadnici MUP u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzimaju sve neophodne mjere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što prije riješen, a počinilac krivičnog djela uhapšen”, naveo je Kovačević.

Osim u širem krugu oko mjesta zločina u novobeogradskom Bloku 23, patrole su postavljene i u druge krajeve grada. Na izlazu iz Beograda sva vozila prolazila su sinoć jednom trakom, gdje su ih policijske snage provjeravale.

Takođe, kontrolisani su i svi autobusi koji su polazili sa Beogradske autobuske stanice.

Ko je bio Dragoslav Ognjanović?

Dragoslav Ognjanović bio je jedan od najboljih advokata krivičara u Srbiji, a svojevremeno i kandidat Socijalističke partije Srbije za poslanika. Tokom karijere duge skoro tri decenije bio je učesnik u velikom broju medijski najpraćenijih slučajeva. Nedavno je izjavio da je imao “dosta teških slučajeva, ali da prijetnje nikada nije dobijao”. Zbog branjenja “žestokih” momaka prozvali su ga “đavoljim advokatom”.

Posljednjih nekoliko godina bio je u timu advokata koji brane Luku Bojovića, u postupcima koji su se vodili pred sudovima u Beogradu, ali i u Španiji. Pred Specijalnim sudom zastupao je porodicu Bojović tokom procesa za ubistvo Nikole Bojovića, za koje se tvrdi da ga je naručio sada pokojni Slobodan Šaranović. Prošlog ljeta učestvovao je u odbrani Anđelke Bojović, majke Luke Bojovića, koja je uhapšena u Crnoj Gori zbog sumnje da je sa rođakom pratila Ratka Koljenšića, optuženog da je učestvovao u Nikolinoj likvidaciji.

Ognjanović je šest godina branio Slobodana Miloševića pred sudom u Hagu, a bio je zastupnik i Mirjane Marković.

Bio je i jedan od advokata u postupku koji se pred Višim sudom vodio zbog pljačke pošte marta 2006. godine kada je ubijen radnik obezbjeđenja Vesko Babović.

Jedan od najpoznatijih srpskih advokata za sobom je ostavio 23 godine mlađu suprugu, bivšu misicu Sanju Papić, i njihovu devetomjesečnu ćerku.

Bivša misica se udala u Parizu za advokata u avgustu 2017. godine.  Prije nego što je oženio Papićevu, bio je u u braku sa Plejbojevom zečicom Natalijom Mihić sa kojom je dobio sina Mihaila.

<<<Cijela advokatura u šoku zbog ubistva Ognjanovića<<<

Predsjednik advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac izjavio je sinoć da je cijela advokatura u šoku zbog ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića i ranjavanja njegovog sina, i najavio je da će jedan dan sljedeće nedjelje obustaviti rad u znak protesta zbog ubistva kolege.

13 Komentara na "Šta je do sada poznato o ubistvu advokata žestokih momaka?"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend