Region

Stefanović izričit: Nema spremnosti Prištine da se riješi ubistvo Ivanovića

Nebojša Stefanović

Potpredsjednik vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je Srbija zainteresovana da se riješi slučaj ubistva Olivera Ivanovića, ali da ne vidi i spremnost prištinskih vlasti.

On je apelovao na Euleks da se ozbiljnije uključi u rešavanje slučaja ubistva Ivanovića, i ukazao da nema razmene podataka u vezi sa time.

“To je tužilačka istraga. Srbija se trudila da pozove Euleks, Kosovsku policijsku službu i međunarodnu zajednicu da izvrše pritisak da istraga ide brže, kao i da se intenzivnije razmjenjuju podaci kako bi se otkrile ubice i organizatori. Srbija je zainteresovana da se ovo ubistvo riješi i nemamo prepreku da u tome učestvujemo, šta god treba da uradimo da do toga dođe, međutim, ne vidim želju druge strane”, rekao je Stefanović novinarima.

Kako je istakao, u prvim danima poslije ubistva iz Prištine su se čule političke floskule i insinuacije, kako bi se lopta prebacila na Beograd.

“Kada nema istrage, rezultata, nema snimaka, nema razmjene informacija, nema ničega, čini mi se da ne postoji volja druge strane”, navodi Stefanović.

On je apelovao na Euleks da ozbiljno shvati ulogu koji ima na KiM i da se na najozbiljniji način uključi u rješavanje tog slučaja.

“Prihvatićemo svaki poziv i učestvovaćemo na svakom sastanku da pokažemo da su naša policija i tužilaštvo, koje vodi istragu, zaniteresovani da se ubistvo riješi. Nažalost, spremnost druge strane ne vidim i nisam siguran da li će je biti”, rekao je Stefanović.

1 Komentar na "Stefanović izričit: Nema spremnosti Prištine da se riješi ubistvo Ivanovića"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend