Region

Stefanović kaže da je posjeta Kosovu rizična, ali Vučića ne mogu da odgovore

Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocijenio je da je posjeta predsjednika te zemlje Aleksandra Vučića Kosovu, koja je planirana za vikend, rizična.

Ubistvo Olivera Ivanovića ostavlja prostora za sumnju ko je sve mogao učestvovati i čini posjetu veoma složenom. Ali s Vučićem se o toj temi ne može razgovarati, od te namjere ga nikako ne možemo odvratiti, on ne razmišlja je li njegova lična bezbjednost ugrožena”, rekao je Stefanović.

Objašnjava da Vučić hoće da čuje od ljudi na Kosovu šta ih trenutno najviše opterećuje i želi da im unese mir i neku vrstu uvjerenja da nisu zaboravljeni.

“To je veoma važno. Vučić neće ići tamo na 15 minuta, da se slika, da izjavu i to je to, kao što mnogi rade. Ne samo što će to biti dva dana, on će ostati da razgovara i sjeverno i južno od Ibra, posvetiće to vrijeme svom narodu”, kaže srpski ministar.

Stefanović ističe da nema iskrene želje prištinskih vlasti da se na slučaju ubistva Ivanovića radi najprofesionalnije moguće, te naglašava da je potpuno nelogično odbijanje Prištine da organi iz Srbije pomognu u istrazi.

Send this to a friend