Region

Stefanović Plenkoviću: Nijeste pozvani da određujete granice Srbije

Nebojša Stefanović

Poslije današnje izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića potpuno je jasno da oni koji su protiv Srbije čine sve što je u njihovoj moći da ne dođe do bilo kakvog rješenja koje bi značilo više stabilnosti i mira, kaže potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je Plenkoviću poručio i da nije pozvan da određuje granice Srbije.

Stefanović navodi da Andrej Plenković nije usamljen u davanju takvih izjava u regionu, a da “nažalost, često u ovakvim stavovima i izjavama, i Plenković i Zvizdić i svi ostali, saveznike pronalaze u djelu domaćih političara, koji te stavove brane kao svoje”.

“Pozivam Andreja Plenkovića da nam više ne pomaže, pošto smo jasno vidjeli 2008. godine koliko dobro misle Republici Srbiji i koliko se čvrsto drže stavova Badinterove komisije. Nemojte vi da određujete granice Srbije, pošto za to nijeste ni pozvani niti to možete, a molim i sve druge u regionu, da ukoliko ne mogu da nam pomognu, da nam i ne odmažu. Uvjeren sam da je poslije ovakvog Plenkovićevog stava svima u Srbiji jasno ko u našoj zemlji stvarno štiti nacionalne interese našeg naroda, a ko je protiv njih”, zaključio je Stefanović.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine hrvatski premijer Andrej Plenković je rekao danas da je Hrvatska izrazito oprezna i da neće stati u red da bi zagovarala promjenu granica između Srbije i Kosova.

“Hrvatska čvrsto stoji iza nalaza Badinterove komisije da su republičke granice postale državne, i da se to mora poštovati kada se rješavaju problemi na Balkanu, jer bi se u suprotnom mogla otvoriti Pandorina kutija”, rekao je on.

Međutim, prema Baditnterovoj komisiji, Kosovo je bilo u okviru granica Republike Srbije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gorski
Gost
gorski

e moj doktore,pokušali ste vi nama odredit granice,sječaš li se?Došla neka druga vremena…

Bhf
Gost
Bhf

mijenjali su oni tuđe granice a sad se pravi lud

tako je
Gost
tako je

Kolko vidim, ovaj razgovor Beograda i Pristine je uzburkao citavu Evropu,. Ako se dogovore oko “korekcije granica” sta sprecava Republiku Srpsku da se odvoji od Bosne, ama bas nista, samo treba da slijedi Kosovski primjer i svi je moraju priznat.

Bhf
Gost
Bhf

hahahahaha

Objektivno
Gost
Objektivno

Naravno da ce se otvoriti “pandorina kutija”, sjever Kosova se dijeli i presevska dolina, da nije tako nebi bilo ni pregovora i nebi citav zapad podpomagao razgovor Beograda i Pristine. To odgovara Albancima najvise (posto mogu da komadaju ostale drzave), to odgovara Srbiji posto dobijaju Sjever K. i u bliskoj buducnosti Republiku Srpsku, to odgovara Rusima zbog Krima… najvise odgovara… Više »

Lažni doktore
Gost
Lažni doktore

Plašim se da i Vi gospodine doktore Stefanoviću niste nadležni.Pitajte Marka Đurića.

Medovina
Gost
Medovina

Svi su protiv vas, čak i neki domaći političari.Koga sljedećeg prozivate … znam, Engleze, koliko je sjutra. Ako ne, onda region, ponovite krug: Albanija, Kosovo, Crna Gora, Hrvatska, BiH, Makedonija….. pa opet, samo promijenite raspred i odmorite vikendom.

Send this to a friend